avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pierd indemnizatia pentru CCC daca lucrez si ca PFA?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pierd indemnizatia pentru CCC daca lucrez si ca PFA?

Buna ziua. Am si eu o nelamurire, va rog sa ma ajutati daca puteti. Sunt in concediu de crestere a copilului de un an si sapte luni, iar acum mi s-a oferit sansa sa colaborez ca agent cu o societate nebancare, dar trebuie sa figurez la ei ca persoana fizica autorizata. Pierd indemnizatia de crestere a copilului, daca ma autorizez ca PFA? Va multumesc.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:31, 31 Octombrie 2011
Nu puteti sa beneficiati si de concediul de crestere copil si sa aveti si activitati de natura profesionala, supuse impozitului pe venit, in acelasi timp.
1. Venitul obtinut ca PFA este un venit profesional impozabil care se ia in calculul indemnizatiei pentru CCC.
2. In momentul in care obtineti un astfel de venit trebuie sa suspendati indemnizatia pentru CCC.
3. Ar fi bine sa intrebati si la Agentia Judeteana de Prestatii Sociale (care a aprobat si va plateste indemnizatia pentru CCC) daca este permisa numai inregistrarea la ORC ca PFA, fara sa obtineti venituri pana ce se termina CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate irinadana irinadana Buna ziua, Am cateva intrebari: 1. Daca am inregistrat venituri si ca salariata si ca PFA, in aceeasi perioada, este posibil ca pentru indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Creare pfa in timpul concediului pentru cresterea copilului Marta0000 Marta0000 Bună, Pana mai recent stiam ca nu exista posibilitatea ca un parinte aflat in concediu pentru cresterea copilului sa realizeze venituri suplimentare supuse ... (vezi toată discuția)
Se poate acorda indemnizatia de crestere a copilului daca nu s-a lucrat cu carte de munca? crinadc crinadc Buna ziua! Lucrez de 5 ani de zile cu contract de colaborare, deci nu cu carte de munca, insa am o pensie privata si o asigurare de sanatate privata. Daca ... (vezi toată discuția)