avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pesie alimentara din Spania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pesie alimentara din Spania

As dori sa aflu daca cine va a reusit sa primeasaca pensie alimentara de la tatal minorului aflat in alta tara (Spania).
Cel mai recent răspuns: greengirl , utilizator 21:34, 25 Noiembrie 2011
Daca acel tata este de buna credinta,va achita aceasta pensie de intretinere.Daca nu.....nu vad cum ar putea fi obligat sa o faca,daca angajatorul sau este spaniol.
Poate nu m-am exprimat corect , stie cineva o cale legala de a obtine pensie alimentara din Spania , in conditiile in care se stie adresa locului de munca? Intrebam si eu daca exista vreo lege in sensul asta ...in afara de aia a bunei credinte sau de cea a bunului simt!:(
Cu hotararea data de instanta din Romania mergeti in Spania si actionati in instanta din spania pentru recunoasterea hotararii si acolo.
Multumesc frumos...o sa incerc si asta !
Scuze pentru primul mesaj ...eram doar curioasa , am si eu cont acolo.:)
Voiam sa va intreb daca trebuie sa merg eu in Spania cu hotararea de divort sau poate cineva, de exemplu sora mea care locuieste acolo sa se ocupe...
Si care e procedura ? Multumesc anticipat.:)

Alte discuții în legătură

Divortul pronuntat in spania ana0006 ana0006 Asi avea o intrabare pentru dumneavoastra: am divortat in Spania si asi vrea sa stiu ce trebue sa fac pentru a inregistra sentinta in Romania. Precizez ca avem ... (vezi toată discuția)
Divortul si dreptul copiilului Cosmina-Claudia Cosmina-Claudia Buna ziua .Ma numesc Cosmina-Claudia an varsta de 27 de ani si am un baietel de 6 anisori.M-am casatorit in 2005 si in 2008 am divortat .Acum muncesc in spania ... (vezi toată discuția)