avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divortul si dreptul copiilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divortul si dreptul copiilului

Buna ziua .Ma numesc Cosmina-Claudia an varsta de 27 de ani si am un baietel de 6 anisori.M-am casatorit in 2005 si in 2008 am divortat .Acum muncesc in spania de aproape 3 ani .Baietelu meu este cu parintii mei in romania si asi vrea sa il iau la mine ,dar din cate stiu eu nu pot sa il iau daca nu am semnatura tatalui si el nu vrea sa semneze. Dupa divort copilul mi-a fost incredintat mie spre crestere si educare si acum nu de mult timp am aflat ca e o noua lege ,ca pot sa imi iau copilul cu mine decat cu decizia de divort tradusa in spaniola.Va rog din suflet sa imi spuneti daca pot face asa ceva ,daca imi pot lua copilu cu mine.Multumesc
Puteti iesi din tara cu cel mic in baza hotararii de divort si incredintare, nu ati avut si nu aveti nevoie de acordul tatalui.
Pt a va stabili cu cel mic in Spania, intrebati la autoritatile de acolo de ce acte aveti nevoie separat
si trebuie sa merg aici la ambasada spaniei ca sa intreb de ceea ce am nevoie?
Asi vrea sa va mai rog sa imi spuneti ,daca tatal copilului poate face ceva rau in legatura cu mine si copilu ,adica daca mar da in judecata ca am furat copilu ,pentru ca este capabil de orice doar ca sa nu il pot lua in spania cu mine.
Asi mai avea o intrebare .Pasaporul pentru baietel il poate face mama mea sau trebuie sa merg eu in romania ca sa il fac?
Ultima modificare: Marți, 8 Mai 2012
gi-jane2, moderator
Cand ati depus cererea de rezidenta/ pt permis de sedere sau ce formalitati ati facut pt a ramane in Spania legal, ati fost la ambasada Spaniei ?:)
Nu aveti cum sa-l furati daca v-a fost dat " spre crestere si educare ".
Poate sa mearga mama dvs cu baiatul sa-i faca pasaport, insa ii va trebui procura de la dvs. Pt asta , da, va puteti duce la ambasada Romaniei din Spania sau Consulat
in legatura cu rezidenta ,nu am fost la ambasada ,pt ca nu e nevoie am o singura foaie verde e un act cu care pot sa stau si sa muncesc legal aici in spania.Credeti ca am nevoie de rezidenta pentru a-mi aduce baiatu in spania?

Alte discuții în legătură

Buna ziua trandafirialbastru trandafirialbastru ma numesc Florentina.as dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare.Imi pot lua copilul din tara fara procura tatalui???Mentionez ca inca nu ... (vezi toată discuția)
Divort MANFLORY MANFLORY Sunt divortata si am in custodie un baiat de 14 ani,dupa divort am mai stat 4 ani cu fostul sot cu gandul ca se va schimba. acum mam hotarat si am plecat la ... (vezi toată discuția)
Cum poate trece vama un minor corina0 corina0 as dori sa stiu si eu cum poate un copi de 17 ani sa iese din tara cu sora mai mare , aceasta fiind majora, iar parintii fiind divortati , copii incredindati ... (vezi toată discuția)