avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... I.I. sau PFA pentru realizare prajituri de casa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

I.I. sau PFA pentru realizare prajituri de casa

buna ziua

as dori sa fac prajituri acasa in propria bucatarie (daca este posibil)si dupa aceea sa le livrez la diferite magazine si nu stiu ce pasi trebuie sa urmez...va rog sa ma ajutati in aceasta privinta...

va mutumesc
Cel mai recent răspuns: bogeanua , utilizator 10:41, 1 Noiembrie 2011
Aveti calificare in acest domeniu?
nu am calificare dar sunt foarte priceputa in acest domeniu...
Intreprinderea individuala este intreprinderea economica, fara personalitate juridica, organizata de catre un intreprinzator persoana fizica. Astfel, intreprinzatorul persoana fizica are obligatia de a se inregistra si de a autoriza functionarea inainte de inceperea activitatii economice.

Conditiile ce trebuie indeplinite pentru desfasurarea de activitati economice ca titular al unei intreprinderi individuale sunt, printre altele:
- a implinit varsta de 18 ani;
- are calificarea - pregatirea profesionala sau, dupa caz, experienta profesionala, necesara pentru a desfasura activitatea economica pentru care se solicita autorizatia;
- sa aiba un sediu profesional;
- nu a fost condamnat penal prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru savarsirea de fapte sanctionate de legile financiare, vamale si cele care privesc disciplina financiar-fiscala de natura celor care se inscriu in cazierul fiscal.

Pentru realizarea constituirii ca Persoana Fizica Autorizata (PFA), este necesara inregistrarea la Primaria in a carui raza teritoriala aveti domiciliul conform Legii 300/2004 si Normelor Metodologice la aceasta.
In vederea autorizarii PFA la Primaria sectorului in a carui raza teritoriala aveti domiciliul trebuie sa mergeti cu un dosar care sa cuprinda mai multe documente, dintre care amintesc aici:
Copii de pe documentele care dovedesc pregatirea profesionala a solicitantului in vederea desfasurarii activitatii (diploma, certificate de absolvire a unei forme de pregatire profesionala, carte de munca, autorizatie pe Decret-Lege 54/1990 sau Legea 507/2002).

Dupa parerea mea nu va incadrati la conditiile care se impun pentru infiintarea unei I.I. sau a unei P.F.A.
ATENTIE: Inregistrarea si autorizarea functionarii sunt prevazute in Cap II art 7 OUG 44/2008.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala ametist ametist Ce deosebiri majore exista in forma de redactare si [u]continut[/u] al actului constitutiv pentru infiintarea unei intreprinderi individuale, fata de cel al ... (vezi toată discuția)
Comert prin i.i. Csuri84 Csuri84 Buna, Stie cineva daca o diploma de contabil este suficienta pentru inregistrarea unei Intreprinderi individuale pentru comert in ... (vezi toată discuția)
Help marius9 marius9 Buna all. Vreau sa mi deschid o taraba in piata sau in targ si nu stiu ce ma avantajeaza mai bine un srl sau pfa sau ii Multumesc anticipat PS sunt nou pe ... (vezi toată discuția)