avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cenzor demis !?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cenzor demis !?

Indeplinesc functia de cenzor ales in adunarea generala a proprietarilor -avand si contract de mandat pentru o perioada de doi ani- si intrucat nu sant pe placul celor din comitetul executiv, carora nu le place de fel sa respecte legea, presedintele umbla prin bloc cu o lista de semnaturi pentru inlaturarea mea. Cum credeti ca trebuie sa actionez?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:49, 2 Noiembrie 2011
Pai ce cenzor sunteti dvs.? Ii acuzati pe altii de propria carenta. Ce spune L 230/2007?. Daca adunarea generala extraordinara sau cea regulara(anuala) din primul trimestru 2012 va schimba, va supuneti majoritatii! Nu inteleg ce mare lucru pierdeti!
Credeti ca o lista de semnaturi poate tine locul unei adunari generale? Tocmai asta este problema, membrii comitetului executiv nu vor adunare generala...
Lista cu semnaturi nu are nicio valoare.
Problema este ca nu va lasa sa va desfasurati activitatea in mod normal....si asta este rau pentru un comitet executiv.

Incercati sa faceti o sesizare la primarie sa vedeti ei ce spun(?)
Daca intre cenzor, presedintele, comitetul executiv, administrator nu este o buna colaborare, treaba nu poate merge bine in asociatie. Oriacre din acestia pot sa vada numai lucrurile rele, sa stea la panda, sa vaneze greselile, sa-l lasa sau sa-l faca pe celalalt sa greseasca...
Asa ca cea mai inteleapta decizie, intr-un asemenea caz este demisia.
Sigur ca demisia si-o poate da oricare din cei enumerati, indiferent ca sunt alesi de adunarea generala sau sunt angajati de comitet, in functie de cum simte fiecare ca este sustinut de majoritatea celor din comitet.
Poate fi luata in consideratie si hotararea majoritatii membrilor asociatiei exprimata pe tabel nominal, fiind o procedura legala.
Dar parca mai corect ar fi ca cenzorul, vazand ca nu este sustinut de nimeni din comitet, ca nu gaseste calea de a colabora cu acestia, e bine sa-si dea demisia. In aceasta situatie presedintele poate apela la un cenzor extern pana la adunarea generala sau poate convoca mai repede adunarea generala.
Ca sa lucrezi intr-un grup care nu te vrea este un calvar.
avind in vedere faptul ca se umbla cu lista de semnaturi prin bloc pentru inlaturarea dvs, mai mult ca sigur ca ei umbla si cu "argumente", astfel incit sa convina pe semnatari.
daca as fi in locul dvs, as pune pe hirtie argumentele prin care sa va convinegeti si dvs vecinii despre neregulile infaptuite de membrii CE, dar cu chestii concrete, nu vorbind la modul general. dupa ce editati textul cum trebuie, il multiplicati pentru fiecare apartament in parte (inclusiv pentru membrii CE) si le puneti la cutiile postale, eventual le inminati personal fiecarui proprietar

Alte discuții în legătură

Cenzor extern sau comisie de cenzori din cadrul blocului mira55 mira55 Intrucat nu agreau comisia de cenzori, membrii comitetului executiv au mers cu un tabel prin bloc si s-au strans semnaturi pentru demiterea cenzorilor si ... (vezi toată discuția)
Demisie comisie de cenzori mira55 mira55 Cei trei membri ai comisiei de cenzori si-au dat demisia din cauza faptului că nu puteau suporta presiunea presedintelui comitetului executiv. Ulterior, ... (vezi toată discuția)
Preluare conducere de la presedinte si administrator ostili andr3iu andr3iu Buna ziua, Incercam sa preluam conducerea asociatiei de la un presedinte care isi urmareste interesele proprii. Acesta este in stransa legatura cu firma de ... (vezi toată discuția)