avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA

Am de recuperat TVA (rezultat de la factura ce reprezinta o taxa de arbitraj)
Intre timp recuperez TVA-ul dar la primul control ANAF ma obliga sa-l returnez pe motiv ca fima nu are venituri (nici profit)
Este legal ?
Daca nu,... ce-ar trebui sa fac ?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 10:05, 25 Noiembrie 2011
Ati platit taxa de arbitraj pentru ce?dupa cum spuneti firma nu are venituri.
Daca nu este o cheltuiala justificata Anaf va poate considera tva nedeductibil.
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2011
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Taxa de arbitraj era pentru un proces cu un datornic
Taxa si alte cheltuieli au fost din sume imprumutate partial de mine firmei-sint unic asociat -pentru recuperarea unui debit .
In postarea initiala afirmati ca firma nu are venituri.Atunci datornic,de unde?Vreau sa inteleg daca era o cheltuiala ce se justifica sau nu ca sa va pot raspunde la intrebare.
Dvs.afirmati ca banii provin din sume imtrumutate de dvs.
Inclin sa cred ca inspectorii au dreptate.
Buna ziua ,

Sint o firma oarecare ,am un contract extern si la un moment dat partenerul extern nu mai plateste facturile restante .In acest timp si activitatea firmei se reduce deoarece lucram doar pt firma externa.(deci nu mai realizam profit)
Ca sa recuperam cv facturilor restante il dam in judecta pe partenerul extern si evident platim niste taxe judiciare care contin TVA.
Firma neavind destui bani pentru taxele respective am dat din buzunarul propriu bani in numele firmei (cu factura evident emisa pe firma )-cum altfel sa-mi recuperez banii daca nu ma judec cu el ?
La ultimul control mi-au spus cei de la ANAF ca trebuie sa returnez suma de TVA aferenta taxelor de judecata si ca le voi recupera cind voi avea venituri !?
Acesta este istoricul pe scurt !
firma dvs. a inregistrat venituri, din pacate doar sciptic in contabilitate (clasa7), odata cu emiterea facturilor catre acel client.
operatiunile de export si intracomunitare sunt in general operatiuni scutite de tva, dar cu drept de deducere.
in acest sens aveti drept de deducere a taxei pentru achizitii efectuate in scopul realizarii unor astfel de operatiuni.
dupa parerea mea inspectorii au gresit atunci cand v-au anulat dreptul de deducere si ar trebui sa depuneti contestatie la decizia de impunere in termen de 30 de zile de la comunicare.
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2011
xerxes, utilizator

Alte discuții în legătură

Tva TEI TEI Buna ziua, ANAF-ul in urma inspectiei fiscale efectuate in iunie 2011 au hotarat urmatoarele: - firma noastra are un client extern care nu a mai platit ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva TEI TEI Am primit o factura cu taxe de arbitraj cu un partener extern care are TVA inclus . Cei de ANAF m-au pus sa returnez TVA-ul dedus din acea ... (vezi toată discuția)
Stornare facturi neincasate de la persoane fizice MariusMS73 MariusMS73 Buna ziua, Am emis in anii 2008 - 2010 un numar mare de facturi catre persoane fizice, cu titlu de abonament servicii internet. Facturile in valoare de circa ... (vezi toată discuția)