avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu odihna dupa concediu crestere copil????
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu odihna dupa concediu crestere copil????

o persoana venita din concediu de crestere copil poate beneficia de concediu de odihna pt perioada lucrata????
Părerea mea este că o dată cu suspendarea, drepturile îi rămân îngheţate până la revenire, când trebuie acordate.

Sunt si eu de aceeasi parere si consider ca asa ar fi normal.
Daca persoana nu a efectuat anterior intrarii in cic concediul de odihna la care avea dreptul nu este normal sa isi piarda acest drept.
Nu prea am reusit sa inteleg exact cum sta treaba cu CO :(
Urmeaza sa intru luna viitoare in CCC pana la 2 ani, inca nu mi-am informat angajatorul de acest lucru pt caMai am cateva zile de CO de pe anul incurs si nu stiu daca le mai pot lua sau nu.

As vrea sa stiu ce se intampla in cazul in care beneficiez de toate zilele de CO si intru in CCC, mi se va retine contravaloarea zilelor de CO conform zileleor nelucrate din acest an ?

Sau pot beneficia de toate zilele de CO, pentru ca nu inceteaza contractul de munca, ci doar se suspenda ?

Multumesc
concediul de odihna se compenseaza in bani sau se opresc banii pentru szilele de concediu efectuate si necuvenite doar in cazul in care contractul de munca inceteaza, nu se suspenda.
Puteti cere concediu de odihna dupa terminarea medicalelor cu cod 08 si apoi sa intrati in CCC.
Este putin ciudata situatia pentru ca in lege se spune: concediul de odihna se acorda proportional cu perioada efectiv lucrata. Asta inseamna ca pentru anul in curs beneficiati de un numar de zile de concediu aferente perioadei pana intrati in CCC, nu pana la 31.12.2008.
Suspendarea atrage reducerea numărului de zile de CO la care aveţi dreptul. Deci dacă vreţi să calculaţi, calculaţi până în momentul în care intraţi în CIC. Pentru această perioadă, ar trebui să beneficiaţi de CO, aferent timpului lucrat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna neefectuat miki.mihaela2006 miki.mihaela2006 buna ziua . ma numesc Mihaela si am o intrebare. in cazul unei salariate care a lucrat in 2009 din ianuarie pana la 31 mai 2009 si a efectuat din concediul de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna is_yka is_yka Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate compensa in bani concediul de odihna neefectuat in anul 2014, avand in vedere ca la data de 01.12.2014 contractul ... (vezi toată discuția)
Plata concediului de odihna in timpul concediului prenatal pedro72 pedro72 Poate fi platit concediul de odihna neefectuat in timp ce salariatul este in concediu prenatal si urmeaza sa intre in concediu pentru cresterea si ingrijirea ... (vezi toată discuția)