avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inchiriere

daca am avut un contract de inchiriere si nu mai vreau sa-l prelungeac( dar nici nu am respectat termenul de 30 zile de notificare) ce pot face? chirisul considera ca s-a prelungit contractul pe aceasi perioada-5ani.
Cel mai recent răspuns: ana24 , utilizator 18:13, 27 Septembrie 2008
ana24 a scris:

da,dar pe aceeasi perioada???
am citit intr-un curs de dr civil, ca neanuntarea concediului in termenul stipulat are valoarea unei relocatiuni tacite fara termen.
adica, zic eu, ca in aceste conditii locatorul il va putea notifica oricand pe locatar pt rezilierea contractului .
stiti ceva de acest lucru?

Ceea ce aţi citit dumneavoastră se numeşte tacita relocaţiune şi operează în cazul în care părţile nu au stabilit niciun termen pentru valabilitatea în timp a contractului astfel reînnoit.
Cum dumneavoastră aţi prevăzut în contract inclusiv perioada de prelungire a contractului pentru cazul nedenunţării sale în cele 30 de zile, nu mai puteţi invoca în favoarea dumneavostră prevederea potrivit căreia, în caz de tacită relocaţiune, contractul va fi considerat ca fiind fără termen. Această din urmă prevedere nu are caracter imperativ, ceea ce înseamnă că părţile contractante pot stabili şi altfel, lucru pe care dumneavoastră şi chiriaşul l-aţi făcut.

Colegul elis v-a dat un răspuns cît se poate de corect din punct de vedere juridic.

Liviu S.Bordaş

aveti dreptate. s-a stipulat in contract atat termenul de anuntarea a concediului cat si perioada pe cat se va prelungi in caz de tacita relocatiune ( aceeasi perioada) dar totusi speram ca mai pot face ceva pentru locator, avand in vedere ca se opune....
multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprelungire contr. inchiriere punct de lucru claudia_d claudia_d Buna ziua, Ce raspuns putem da cuiva care are un contract de inchiriere pe un punct de lucru (NU este si sediu social) si care nu a prelungit contractul, desi ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere ContSters59029 ContSters59029 Dupa expirarea unui contract de inchiriere daca locatorul continua sa incaseze chiria in baza acestui contract se poate spune ca opereaza tacita relocatiune in ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract inchiriere prin relocatiune tacita mariadan7 mariadan7 Bunicul a fost proprietarul unui spatiu comercial pe care l-a inchiriat pe trei ani, incepand cu 1954. A semnat un contract de inchiriere cu o Cooperativa de ... (vezi toată discuția)