avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reangajare pensionar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reangajare pensionar

Buna ziua,
Incepand cu luna noiembrie a.c. mi-a iesit decizia de pensionare pentru limita de varsta. In acest moment sunt director general la firma mea si vreau sa continui activitatea.Trebuie incetat contractul vechi sau pot sa emit o decizie de continuare a activitatii chiar daca sunt pensionata?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:31, 2 Noiembrie 2011
Trebuie incetat contractul de munca si incheiat altul nou.

Codul Muncii:
Art. 56. - (1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
c)la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;
CIM vechi inceteaza de drept - art.56(1), lit.c) din Codul muncii - si, cu aceeasi data, incheiati un alt CIM.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada pina la venirea deciziei de pensionare Doina Halmen Doina Halmen angajat care intruneste conditiile de pensionare pentru limita de virsta ce calitate are pina la primirea deciziei de pensionare9poate dura si 3 luni ) ? (vezi toată discuția)
Cumularea pensiei pentru limită de vârstă cu salariul MirceaNicolescu MirceaNicolescu Din moment ce legea permite cumularea pensiei pentru limită de vârstă cu salariul, depunerea dosarului de pensie, emiterea deciziei şi intrarea efectivă ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca in cazul pensionarii gluten gluten Pentru pensie limita de varsta ,contractul de munca inceteaza de drept ca si la pensie anticipata si pensie de boala? Se face decizie de propunere la pensie ... (vezi toată discuția)