avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... De ce nu primesc ajutor social si ajutor pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

De ce nu primesc ajutor social si ajutor pentru incalzire?

am mai scris odata dar nu am primit nici un raspuns .......azi am fost la primarie si am intrebat daca eu beneficiez de ajutorul cu alimente sau cel de lemne si am primit raspunsul NU
Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2011
nuna, utilizator
Pentru ca trebuie sa va incadrati la criteriile stabilite de Guvern privind ajutoarele sociale sau de cele pentru incalzire.
sunt casnica nu ma incadrez?

mi sa zis ca doar pensionarii cu pensii mai mici ,somerii si pers cu handicap

eu nu ptr ca "este sotul in strainatate"


Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
nuna a scris:

eu nu ptr ca "este sotul in strainatate"


Voila! :)
Sotul Dvs. lucreaza cu documente legalle in strainatate?
Beneficiaza de ajutorul de la UE (alimente) persoanele cu handicap grav sau accentuat, somerii indemnizati si pensionarii cu pensii sub 400 de lei. Prin decizie a primarului se acorda ajutoarele si celor care primesc venitul minim garantat sau alte ajutoare sociale.

Ajutoarele de caldura se acorda daca venitul pe membru de familie este sub 615 lei

Later edit: Faptul ca in zona dvs. este „foamete” (mie greu sa cred ca este vreo zona din Romania unde sa fie „foamete”) nu va scuteste de obligatia de a va auto-intretine si de a incerca sa obtineti venituri prin munca si nu prin mila statului.

Faptul ca si altii fac asa nu inseamna ca si dvs. trebuie sa faceti la fel. Speram sa iesim din criza dar nimeni nu vrea sa munceasca.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat

Alte discuții în legătură

Ajutor energie electrica nistorsofia nistorsofia Din aceasta iarna 2013-2014 se vor acorda subventii si ptr. cei care se incalzesc cu energie electrica . Eu am o pensie de 566 si indemnizatie de handicap ... (vezi toată discuția)
Ajutoare caldura irinabob irinabob buna ziua,care ar fi conditiile ptr a putea beneficia de reducere la incalzirea centralizata(centrala proprie),va rog? (vezi toată discuția)
Ajutor incalzire yulyghe yulyghe Buna ziua In situatia in care apartamentul este pe numele meu iar in el locuieste mama mea cu fiul meu, ar avea dreptul la acest ajutor? Mentionez ca eu nu ... (vezi toată discuția)