avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hartuire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hartuire

Buna ziua. Am o problema si as dori un sfat.
Acum 10 luni am iesit cu o fata (cu care lucrez in aceeasi firma). Am iesit doar de 4 ori. Am incetat "relatia" pentru ca fata devenise foarte insistenta. Mentionez ca nu i-am promis nimic si ca am vorbit impreuna pentru a avea o relatie libera. Fata a inceput sa sune si sa dea sms-uri. Am vorbit cu ea si i-am explicat in toate felurile : si frumos (incercand sa ii explic ca nu "existam" ca relatie) si urat (cu cuvinte jignitoare, injuraturi si altele) (pentru care imi este rusine) si cu ignorat. Toate incercarile nu au dus nicaieri. Ea a continuat cu telefoane si sms-uri. Am vorbit cu tatal ei, explicandu-i situatia si rugandu-l sa incerce sa faca ceva pentru a opri toata nebunia. Am crezut ca am reusit dar m-am inselat. Dupa discutia cu tatal ei, ea si-a luat concediu, dupa care mi-am luat eu, crezand ca prelungind perioada in care nu ma vedea la munca va rezolva ceva. Am crezut ca am reusit dar m-am inselat. Acum a inceput din nou. Mesaje, telefoane. Pe fix (abonamentul de fix prevede si aratarea numerelor care suna) si pe mobil. Am sunat la operatorul de telefonie mobila pentru o solutie de restrictionare a apelurilor sau interzicere a lor, dar mi s-a zis ca fara o cerere de la politie nu pot face nimic.
Problema sau intrebarea este la ce departament al poilitiei as putea sa ma duc sau alta metoda juridica (cred) as putea aplica pentru a termina nebunia.
Cel mai recent răspuns: unomcatoticeilalti , utilizator 20:09, 2 Noiembrie 2011
Cred ca ar trebui sa va cautati un alt loc de munca, sa va schimbati numerele de telefon, etc.
Legal, este reglementata "hartuirea sexuala" ori "hartuire morala" la locul de munca. OG 137/2000 - care nu se poate aplica in siduatia descrisa.
Ceea ce este definit in alta parte drept "harassment", la noi nu are reglementare legala.

Lucram in aceeasi firma dar nu avem relatii de subordonare. Este o "problema" intre doi oameni, nu are legatura cu munca decat prin prisma faptului ca dam ochii unul cu celalalt.
v-a creat vreun prejudiciu? sau doar...va enerveaza :d daca este varianta din urma, ader la opinia d-lui cezar. (n-aveti optiune de restrictionare a apeklurilor pe telefon?) :p
Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2011
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic
Nu as putea sa vorbesc de un prejudiciu. Poate moral. Ideea e ca nu vreau nici sa imi schimb numarul de telefon (pentru ca oricum ar face rost de el) si nici sa imi schimb locul de munca. Este o situatie foarte enervanta din care nu stiu cum sa ies. De mult timp nu ii raspund la telefoane si la sms-uri. Ignore total. Dar totusi continua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire georgiu40 georgiu40 Buna ziua! De mai bine de o luna caut un raspuns la o problem de familie si nu reusesc sa il gasesc nicaieri. Pe scurt problema este urmatoarea: -incepand ... (vezi toată discuția)
Apel cu numar ascuns ramada ramada De vreo 5 luni de zile primesc apeluri cu numar ascuns pe telefonul meu. Nu am reusit sa-l prind niciodata pentru ca nu suna mult. Nu m-a injurat niciodata, nu ... (vezi toată discuția)
Apeluri telefon de pe cartela Miha_Ella Miha_Ella Buna ziua, cum ma pot apara de cineva care ma suna in continuu pe telefon din ratiuni de...obsesie, frustrare, amuzamentdeplasat, nu suporta sa fie ... (vezi toată discuția)