avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drept de munca cu adeverinta echivalenta Dipomei de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drept de munca cu adeverinta echivalenta Dipomei de licenta universitare???

Am terminat facultatea de Medicina Dentara in luna aceasta(septembrie 2008).Pana se elibereaza Diploma(care pote fi eliberata chiar pana in Ianuarie sau poate mai mult) primesc o adeverinta de licenta.

Intrebarea mea ar fi daca cu aceasta Adeverinta pot sa ma angajez sau nu cu contract individual de munca s-au trebuie sa astept pana imi elibereaza Diploma??????????

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: putica , utilizator 15:22, 15 Decembrie 2008
xamalinda a scris:

NU am dreptul,ca sa ma inscriu acolo ( Colegiul medicilor) cu o simpla adeverinta..


Fiecare organizatie are regulile ei.
Asociatia Generala a Inginerilor primeste ca membrii si studentii din anii terminali ce urmeaza facultati de inginerie.

...iar daca nu ma aflu in Colegiu,nu ma pot angaja


In anumite pozitii lucrative puteti, in altele nu puteti.

si mai sunt si alte chestii care trebuiesc facute pana ajung un Stomatolog cu libera practica...


In orice profesie, libera practica, presupune o experienta profesionala minima. Sunt de parere ca e firesc ceea ce vi se cere de catre Colegiul Medicilor ( nu in sensul primirii fara a avea diploma ci in sensul aprobarii pentru libera practica ).

...cam prea multa birocratie...#-oar fi mai simplu daca am fi la fel ca altiii,in alte domenii de munca...Sau poate eu cred ca la noi e mai complicat...


De birocratie putem vorbi doar cand exista "bariere" inutile. In situatia prezentata consider ca nu e vorba de birocratie.


Poate se asteapta "o atentie " din partea dumneavoastra si asta ar fi motivul; deoarece adeverinta de studii cu licenta tine locul diplomei de licenta pana la eliberarea ei.
Doamnelor si Domnilor consilieri fiind si eu in aceeasi situatie de cateva luni cu colega care a deschis acest subiect, imi permit sa va spun ca nu sunteti tocmai la curent cu legislatia minunatei noastre tari. Mai exact dreptul la libera practica in Medicina Dentara este legiferat de Legea 95/2006 Titlul XIII capitolul I sectiunea a-3-a articolul 483, care stipuleaza ca: " profesia de medic dentist se exercita pe baza Certificatului de membru al Colegiului Medicilor Dentisti avizat anual" . Pe de alta parte, acest certificat in forma sa actuala contine rubrici foarte precise , pentru seria si numarul Diplomei de Licenta. Deci fara Diploma de Licenta nu se poate elibera acest Certificat , fara de care nu putem sa ne angajam nicaieri , nu putem sa facem asigurari de malpraxis sau obtine cod de parafa. Revenind la Diploma de Licenta conform unui "Regulament privind regimul actelor de studii in sistemul de invatamant superior" din 2007 publicat in M.O. Partea I nr.716 din 23/10/2007 capitolul III articolul 11se poate elibera in maxim 12 luni de la finalizarea studiilor. Referitor la cele afirmate de dumneavoastra mai sus, cum ca acea adeverinta poate folosi la angajare, va pot spune din proprie experienta ca foloseste doar la luarea in evidenta pentru plata somajului pentru 6 luni. Va doresc toate cele bune in noul an!
Aceasta intrebare am pus-o in Septembrie....asa ca de atunci desigur am aflat si eu de aceasta situatie....:(


Un an bun la fel....:)
DECRET Nr. 92 din 16 aprilie 1976
privind carnetul de munca
EMITENT: CONSILIUL DE STAT AL REPUBLICII SOCIALISTE ROMÂNIA
PUBLICAT ÎN: BULETINUL OFICIAL NR. 37 din 26 aprilie 1976


ART. 12
(1) Pregătirea şcolară şi cea profesională se dovedeşte şi se înscrie în carnetul de munca cu actele originale de studii şi calificare.
(2) Se consideră acte de calificare, după caz: diploma sau certificatul de absolvire a şcolilor profesionale şi a uceniciei la locul de munca, potrivit dispoziţiilor legale; adeverinţa eliberată pe baza procesului-verbal al comisiei tehnice de încadrare şi promovare a muncitorilor pentru cei calificaţi prin practica la locul de munca, precum şi pentru pregătirea tehnico-productiva prevăzută în planurile de învăţământ ale liceelor de cultura generala şi şcolilor generale de 10 ani; certificatul de calificare pentru absolvenţii cursurilor de calificare; diploma sau certificatul de absolvire a liceelor de specialitate; diploma de absolvire a şcolilor de specializare postliceală şi a şcolilor de maiştri; diploma sau certificatul eliberat de institutele de învăţământ superior.

Angajarea se poate face doar in baza diplomei de licenta in original pentru absolventii de studii superioare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere facultate in cartea de munca iust79 iust79 Buna ziua! am terminat de curand a doua facultate (la o universitate de stat) si am mers la locul de munca cu adeverinta eliberata de la universitate ... (vezi toată discuția)
E valabila la angajator adeverinta de absolvire? mirela_74 mirela_74 am si eu o neclaritate.....angajatorul meu nu vrea sa-mi ia in considerare studiile de master pe motiv ca am adeverinta de absolvire nu diploma de absolvire si ... (vezi toată discuția)
Ce prevede legislatia in vigoare referitor la adeverintele de absolvire a unei facultati benu elena benu elena Buna, as vrea sa ma sfatuiti si pe mine in legatura cu adeverinta de absolvire a unei facultati la zi, pe care am dus-o sefului meu de la resurse umane si mi-a ... (vezi toată discuția)