avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... e valabila la angajator adeverinta de absolvire?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

e valabila la angajator adeverinta de absolvire?

am si eu o neclaritate.....angajatorul meu nu vrea sa-mi ia in considerare studiile de master pe motiv ca am adeverinta de absolvire nu diploma de absolvire si zice ca atunci cand voi avea diploma imi va opera studiile in cartea de munca ceea ce mi se pare aberant.
Este normal asa ceva? am cautat legea unde scrie daca e legal sau nu ceea ce face dar nu am gasit nimic si va rog sa ma ajutati....multumesc
Cel mai recent răspuns: putica , utilizator 14:50, 16 Octombrie 2008
Pe adeverinta respectiva trebuie sa scrie ca ati absolvi masteratul si ca diploma se va elibera in timp de .... luni.
Pana la eliberarea diplomei este valabila adeverinta.
mirela_74 a scris:

am si eu o neclaritate.....angajatorul meu nu vrea sa-mi ia in considerare studiile de master pe motiv ca am adeverinta de absolvire nu diploma de absolvire si zice ca atunci cand voi avea diploma imi va opera studiile in cartea de munca ceea ce mi se pare aberant.
Este normal asa ceva? am cautat legea unde scrie daca e legal sau nu ceea ce face dar nu am gasit nimic si va rog sa ma ajutati....multumesc

Adeverinta este valabila pentru a ocupa un post pentru care sunt prevazute studii postuniversitare.
Completarea in carnetul de munca a studiilor se poate face in baza diplomei sau a adeverintei valabile pana la eliberarea diplomei. Nu vad insa nici un motiv pentru care sa va faceti probleme ca nu aveti operata cartea de munca pe baza adeverintei..............puteti astepta sa fie completata pe baza diplomei.
DECRET Nr. 92 din 16 aprilie 1976 privind carnetul de munca

CAP. 1
Întocmirea şi păstrarea carnetului de munca

ART. 6
(1) Modificările intervenite în executarea contractului de munca, după întocmirea carnetului de munca, se înscriu în acesta în termen de 15 zile de la data producerii lor.
(2) În termenul prevăzut la alin. (1), socotit de la data prezentării actului, se înscriu şi schimbările intervenite în ceea ce priveşte starea civilă, pregătirea şcolară şi pregătirea profesională a titularului. Actele care atestă astfel de schimbări vor fi prezentate de către titular în termen de 15 zile de la data producerii schimbării.

CAP. 2
Actele pe baza cărora se întocmeşte carnetul de munca şi condiţiile de valabilitate a acestora. Stabilirea vechimii în munca şi a altor situaţii privind activitatea desfăşurată în cazul lipsei actelor oficiale
ART. 12
(1) Pregătirea şcolară şi cea profesională se dovedeşte şi se înscrie în carnetul de munca cu actele originale de studii şi calificare.
(2) Se consideră acte de calificare, după caz: diploma sau certificatul de absolvire a şcolilor profesionale şi a uceniciei la locul de munca, potrivit dispoziţiilor legale; adeverinţa eliberată pe baza procesului-verbal al comisiei tehnice de încadrare şi promovare a muncitorilor pentru cei calificaţi prin practica la locul de munca, precum şi pentru pregătirea tehnico-productiva prevăzută în planurile de învăţământ ale liceelor de cultura generala şi şcolilor generale de 10 ani; certificatul de calificare pentru absolvenţii cursurilor de calificare; diploma sau certificatul de absolvire a liceelor de specialitate; diploma de absolvire a şcolilor de specializare postliceală şi a şcolilor de maiştri; diploma sau certificatul eliberat de institutele de învăţământ superior.

Conform Decretului nr.92/1976, angajatorul nu are voie sa opereze studiile superioare in cartea de munca, decat in baza Diplomei in original .
Puteti fi avansata in functie pe baza adeverintei primite, dar operarea in carnetul de munca se face mai tarziu cand primiti diploma .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce prevede legislatia in vigoare referitor la adeverintele de absolvire a unei facultati benu elena benu elena Buna, as vrea sa ma sfatuiti si pe mine in legatura cu adeverinta de absolvire a unei facultati la zi, pe care am dus-o sefului meu de la resurse umane si mi-a ... (vezi toată discuția)
Inscriere facultate in cartea de munca iust79 iust79 Buna ziua! am terminat de curand a doua facultate (la o universitate de stat) si am mers la locul de munca cu adeverinta eliberata de la universitate ... (vezi toată discuția)
Completare carnete de munca grg_zzz grg_zzz Buna ziua! Am si eu o nelamurire in ceea ce priveste modalitatea de completare a carnetelor de munca, in sensul daca angajatorul este obligat sa completeze in ... (vezi toată discuția)