avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inscriere facultate in cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inscriere facultate in cartea de munca

Buna ziua!
am terminat de curand a doua facultate (la o universitate de stat) si am mers la locul de munca cu adeverinta eliberata de la universitate solicitand sa-mi fie completata cartea de munca si cu noua calificare. Mi s-a spus, cei drept cam cu jumatate de gura, ca nu se stie daca se va lua in seama adeverinta. Diploma de licenta va fi eliberata probabil cam peste 1 an de zile. In conditiile acestea, intrebarea mea este, pe baza adeverintei se poate face inscriere in cartea de munca? Care este procedura in astfel de cazuri (cand se inscrie o calificare in cartea de munca?)

Va multumesc pentru ajutor?
Cel mai recent răspuns: iust79 , utilizator 12:57, 23 Iulie 2010
DECRETUL 92/1976 referitor la completarea carnetelor de munca,
art. 12:

(1) Pregatirea scolara si cea profesionala se dovedeste si se inscrie in carnetul de munca cu actele originale de studii si calificare.

(2) Se considera acte de calificare, dupa caz : diploma sau certificatul de absolvire a scolilor profesionale si a uceniciei la locul de munca, potrivit dispozitiilor legale ; adeverinta eliberata pe baza procesului-verbal al comisiei tehnice de incadrare si promovare a muncitorilor pentru cei calificati prin practica la locul de munca, precum si pentru pregatirea tehnico-productiva prevazuta in planurile de invatamint ale liceelor de cultura generala si scolilor generale de 10 ani ; certificatul de calificare pentru absolventii cursurilor de calificare ; diploma sau certificatul de absolvire a liceelor de specialitate ; diploma de absolvire a scolilor de specializare postliceala si a scolilor de maistri; diploma sau certificatul eliberat de institutele de invatamint superior.

dana dgb a scris:

DECRETUL 92/1976 referitor la completarea carnetelor de munca,
art. 12:

(1) Pregatirea scolara si cea profesionala se dovedeste si se inscrie in carnetul de munca cu actele originale de studii si calificare.




Iertati-mi insistenta, dar ca sa fiu bine lamurit, ce sa inteleg din textul art.12, alin (1) ca si adeverinta poate fi considerata un act original de studii sau doar diploma de licenta? cum ar trebui sa interpretez respectiva precizare?

textul alin (2) am intelesc ca se refera la acte de calificare (de la scoli profesionale, de la locul de munca...) si nu pentru cazul absolvirii unei facultati...

Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 23 Iulie 2010
iust79, utilizator
In carnet se inregistreaza diploma de licenta. Adeverinta este un act provizoriu, pana la eliberarea diplomei. O eventuala trecere pe un post superior, conform pregatirii se poate face si in baza adeverintei.
Multumesc pentru lamuriri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce prevede legislatia in vigoare referitor la adeverintele de absolvire a unei facultati benu elena benu elena Buna, as vrea sa ma sfatuiti si pe mine in legatura cu adeverinta de absolvire a unei facultati la zi, pe care am dus-o sefului meu de la resurse umane si mi-a ... (vezi toată discuția)
Studii in carnetul de munca mariusica1 mariusica1 In anul 2005 am terminat facultatea. M-am angajat in noiemb 2005.Am adus diploma de licenta dar in cartea de munca figureaza tot adeverinta. In anul 2009 am ... (vezi toată discuția)
Completare carnete de munca grg_zzz grg_zzz Buna ziua! Am si eu o nelamurire in ceea ce priveste modalitatea de completare a carnetelor de munca, in sensul daca angajatorul este obligat sa completeze in ... (vezi toată discuția)