avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce prevede legislatia in vigoare referitor la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce prevede legislatia in vigoare referitor la adeverintele de absolvire a unei facultati

Buna, as vrea sa ma sfatuiti si pe mine in legatura cu adeverinta de absolvire a unei facultati la zi, pe care am dus-o sefului meu de la resurse umane si mi-a aruncat-o azis ca nu are post ptr. ce am absolvit, dar eu nu am cerut decat sa mi se completeze la cartea de munca la ,,rubrica', studii a zis ca asa ceva nu se poate si ca adeverinta nu tine loc de diploma.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:34, 24 Iulie 2009
Seful d-v cred ca ar trebui sa invete sa citeasca, pe aceste adeverinte undeva in josul pagini, exista precizarea ca "valabila pana la emiterea diplomei" sau in orice caz ceva similar, si nu stiu sigur dar cred ca puteti duce chiar d-v adeverinta la itm pentru a fi inscrisa in cartea de munca, la rubrica studii
1. Eu zic sa asteptati sa intrati in posesia diplomei si aceasta sa fie inregistrata in carnetul de munca. Iata ce spune Decretul 92/1976:
Art. 12. - (1) Pregatirea scolara si cea profesionala se dovedeste si se inscrie in carnetul de munca cu actele originale de studii si calificare.
(2) Se considera acte de calificare, dupa caz: diploma sau certificatul de absolvire a scolilor profesionale si a uceniciei la locul de munca, potrivit dispozitiilor legale; adeverinta eliberata pe baza procesului-verbal al comisiei tehnice de incadrare si promovare a muncitorilor pentru cei calificati prin practica la locul de munca, precum si pentru pregatirea tehnico-productiva prevazuta in planurile de invatamint ale liceelor de cultura generala si scolilor generale de 10 ani; certificatul de calificare pentru absolventii cursurilor de calificare; diploma sau certificatul de absolvire a liceelor de specialitate; diploma de absolvire a scolilor de specializare postliceala si a scolilor de maistri; diploma sau certificatul eliberat de institutele de invatamint superior.

2. Adeverinta este valabila pentru a dovedi studiile si absolvirea acestora si pentru a va angaja pe un post corespunzator studiilor absolvite.
3. Seful dvs. a dat dovada de lipsa de tact si de necunoastere a legilor specifice domeniului sau de activitate. S-a speriat ca vreti alt post!?
4. Neinscrierea in carnetul de munca a studiilor nu va afecteaza. Aveti adeverinta sau diploma cu care puteti dovedi si acestae sunt mai credibile.
Asteptati sa vi se elibereze diploma mai intai apoi swolicitatii in scris ce doriti.
benu elena a scris:

Buna, as vrea sa ma sfatuiti si pe mine in legatura cu adeverinta de absolvire a unei facultati la zi, pe care am dus-o sefului meu de la resurse umane si mi-a aruncat-o azis ca nu are post ptr. ce am absolvit, dar eu nu am cerut decat sa mi se completeze la cartea de munca la ,,rubrica', studii a zis ca asa ceva nu se poate si ca adeverinta nu tine loc de diploma.


Pregătirea şcolară şi cea profesională se dovedeşte şi se înscrie în carnetul de muncă cu acte originale de studii şi calificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere facultate in cartea de munca iust79 iust79 Buna ziua! am terminat de curand a doua facultate (la o universitate de stat) si am mers la locul de munca cu adeverinta eliberata de la universitate ... (vezi toată discuția)
E valabila la angajator adeverinta de absolvire? mirela_74 mirela_74 am si eu o neclaritate.....angajatorul meu nu vrea sa-mi ia in considerare studiile de master pe motiv ca am adeverinta de absolvire nu diploma de absolvire si ... (vezi toată discuția)
Studii in carnetul de munca mariusica1 mariusica1 In anul 2005 am terminat facultatea. M-am angajat in noiemb 2005.Am adus diploma de licenta dar in cartea de munca figureaza tot adeverinta. In anul 2009 am ... (vezi toată discuția)