avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... TAXA DE POLUARE Restituire valoare reziduala
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

TAXA DE POLUARE Restituire valoare reziduala

Art. 8. - (1) Atunci când un autovehicul pentru cares-a plătit taxa în România este ulterior scos din parcul auto naţional se restituie valoarea reziduală a taxei în conformitate cu prevederile alin.(2).
(2) Valoarea reziduală a taxei reprezintă taxa care ar fi plătită pentru respectivul autovehicul dacă acesta ar fi înmatriculat la momentul scoaterii din parcul auto naţional.
(3) Restituirea se efectuează la cererea contribuabilului, în baza următoarelor documente:
a) documentul care atestă că solicitantul a fost ultimul proprietar al autovehiculului scos din parcul auto naţional;
b) dovada radierii din circulaţie a autovehiculului;
c) documentul care atestă faptul că autovehiculul a fost transferat în alt stat membru sau declaraţia vamală de export, după caz;
d) certificatul de distrugere a vehiculului, după caz.

Autoturismul este avariat -urmarea unui accident rutier (dauna totala)-si urmeza un proces cu vinovatul accidentului. Nu stiu cat v-a dura aceasta actiune si nici daca voi mai repara aceasta masina, motiv pentru care vreau sa-mi recuperez valoarea reziduala a taxei.
Intrebare: Sunt suficiente actele prevazute la litera "a" si "b"?
-masina avariata constitue dovada materiala in proces-
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: TIBERIU P. , utilizator 11:29, 4 Noiembrie 2011
NU
Sarut mana. Multumesc pentru raspunsul prompt.
Cum se poate interpreta expresia "dupa caz"?
Situatia (cazul meu) nu este prevazuta in aceasta ordonanta.
Dupa cum am specificat masina nu poate fi predata la nici un centru de dezmembrare pana la finalizarea procesului (constitue dovada materiala).Intre timp masina nu mai circula si deci nu mai polueaza. Consider ca este normal sa-mi recuperez valoarea reziduala a taxei.
Ce solutie exista?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea deciziei de calcul al taxei pe poluare kamisa kamisa cf legii... cum procedeaza organul fiscal cand s-a emis deja decizia de calcul al taxei pe poluare si contribuabilul cere anularea deciziei pe motiv ca nu mai ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto dupa scoaterea din parcul auto national nik2003 nik2003 Locuiesc in Germania, statul German m-a obligat sa inmatriculez masinania (pe catre o aveam inmatriculata in Romania, cu taxa platita si nerecuperata) pe ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez taxa de poluare in urma unui accident cu dauna totala? StoicaGeorge StoicaGeorge Buna ziua. Rog pe cineva care a fost sau este in situatie ca si mine ca sa ma ajute cu un sfat cat mai rapid. Sunt proprietarul unui autoturism care in urma ... (vezi toată discuția)