avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită mai datoreaza vreo suma debitorul care da banii pana ...
Discuție deschisă în Executare silită

mai datoreaza vreo suma debitorul care da banii pana executorul trimite somatia de plata

pe 1 sept un locatar avea 1500 ron de plata prin sentinta def si irev. pe 2 sept am procedat la ex.silita. pe 10 locatarul achita , dar noi, asoc locatari deja platisem un comision catre executor. ii mai recuperam?
Cel mai recent răspuns: ELENA LOREDANA TANASE , Avocat 05:49, 3 Noiembrie 2011
Nu.Trebuia achitat debitul imediat ce instana v-a obligat la plata.Recurgerea la executarea silita presupune ca nu ati achitat debitul de buna voie. In cel mai fericit caz ar fi trebuit sa faceti ceva sa se diminuieze onorariul executorului.
Cu siguranta executorul va solicita debitorului achitarea cheltuielilor deexecutare, respectiv onorariul sau si avansul creditorului. In final va da pentru ca contractul incheiat intre credtoare si executor constituie titlu executoriu, iar plata a fost facuta dupa formarea dosarului de executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cheltuieli executare silita VAYA VAYA In urma unei sentinte civile unde am cerut iesirea din indiviziune s-a stabilit ca eu sa platesc o sulta proprietarului minoritar. Imediat acesta a mers la ... (vezi toată discuția)
Legalizare titlu executoriu clavia clavia Debitorul se afla in posesia unui titlu executoriu(sentinta civila def si irev investita cu formula executorie), inscris pe care se mai afla si stampila si ... (vezi toată discuția)
Avans financiar,in cazul executarii silite gigelas gigelas Exista vreo posibilitate de a nu se achita avans in cazul punerii in executare a unei sentinte irev. investita cu formula executorie ? Executorul ... (vezi toată discuția)