avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Abuz de pozitie dominanta a unui consiliu local?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Abuz de pozitie dominanta a unui consiliu local?

Decizia unilaterala a unui Consiliu local de a acorda exclusivitate unei societati de distributie a agentului termic desi unele Asociatii de proprietari solicita,in scris,incheierea contractelor direct cu producatorul,poate fi incadrata( terminologic) in categoria: "abuz de pozitie dominanta" a autoritatilor?
Cel mai recent răspuns: ContSters222021 , utilizator 12:35, 3 Noiembrie 2011
Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene a decis, intr-o speta supusa atentiei sale, ca "pozitia dominanta este situatia de forta economica detinuta de o intreprindere care ii confera putinta de a impiedica mentinerea unei concurente efective pe piata in cauza, asigurandu-i posibilitatea unor comportamente independente, intr-o masura apreciabila, atat fata de concurentii sai, cat si fata de clientii sai si finalmente fata de consumatori".

de aici eu inteleg ca autoritatile publice nu pot face subiectul unor asemenea acuzatii.
matahachiro a scris:

Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene a decis, intr-o speta supusa atentiei sale, ca "pozitia dominanta este situatia de forta economica detinuta de o intreprindere care ii confera putinta de a impiedica mentinerea unei concurente efective pe piata in cauza, asigurandu-i posibilitatea unor comportamente independente, intr-o masura apreciabila, atat fata de concurentii sai, cat si fata de clientii sai si finalmente fata de consumatori".

de aici eu inteleg ca autoritatile publice nu pot face subiectul unor asemenea acuzatii.

Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de neconcurenta intre soc. com. lenu_ro lenu_ro Buna. Soc. mea a avut un contract de distributie produse cu o soc. com.; dupa incheierea acelui contract de distrib , respectiva soc. s-a apucat sa produca ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de violenta domestica in sua, washington IlieGociu IlieGociu Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati intr-o problema pe care o are sora mea, cetatean roman si american, stabilita in America, statul Washington. Este ... (vezi toată discuția)
Modificarea legii avocaturii L.D. Marza-Cabinet de avocat L.D. Marza-Cabinet de avocat cine stie mai multe detalii despre recenta modificare a legii avocaturii, si in ce masura ne va afecta? (vezi toată discuția)