avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plafonare indemnizatie sarcina si lauzie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plafonare indemnizatie sarcina si lauzie

buna ziua,
am o intrebare, de cand se plafoneaza la 12 salarii mim brute pe tara indemnizatia pentru sarcina si lauzie?
ma poate ajuta cineva?
stiu ca la un moment dat se eliminase, dar nu mai stiu de cand a aparut iar si vad ca asa calculeaza si programul...
multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:01, 3 Noiembrie 2011
orice indemnizatie de concediu medical se pplafoneaza la acesta suma.
din totdeauna a fost asa?
ELENA2009 a scris:

din totdeauna a fost asa?

De la data intrarii in vigoare a O.U.G. nr.91/2006 ...
ART. 10
(1) Baza de calcul a indemnizatiilor prevazute la art. 2 se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.
..........................................................................
(4) In cazul in care stagiul de cotizare este mai mic de o luna, pentru situatiile prevazute la art. 9 si 31, baza de calcul a indemnizatiilor o constituie venitul lunar din prima luna de activitate pentru care s-a stabilit sa se plateasca contributia, cu respectarea prevederilor alin. (2)."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca? eleonor eleonor as dori sa stiu cum se calculeaza concediul medical 75 % din salarul brut sau net? (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate plafonat la 12 salarii minime pe economie??? roxana.elena roxana.elena Exista o ordonanta prin care in timpul concediului de maternitate suma celor 6 salarii brute se plafoneaza la 12 salarii minime pe economie respectiv 7200 ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate plafonat la 12 salarii minime pe economie???? roxana.elena roxana.elena Exista o ordonanta prin care in timpul concediului de maternitate suma celor 6 salarii brute se plafoneaza la 12 salarii minime pe economie respectiv 7200 ... (vezi toată discuția)