avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... nelamuriri-registrul jurnal si reg. inventar
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

nelamuriri-registrul jurnal si reg. inventar

1.Tin contabilitatea unui bar cu ajutorul unui sistem informatic si listez registrul jurnal la sfarsitul fiecarei luni pe care il atasez la celelalte acte aferente lunii respective.E suficient sau trebuie listat separat anual si bagat intr-un dosar ?...
2.Reg. inventar il listez din program anual ...
Stiu ca aceste registre sunt obligatorii ( nu-mi doresc sa am probleme cu cei de la controale pe aceasta tema) si modul lor de arhivare nu imi e clar.

Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 08:34, 1 Decembrie 2011
Pentru ca evidenta o tineti cu ajutorul unui program de contabilitate, in Registrul jurnal treceti numai totalul din fiecare luna, pe care il preluati din listarile respective. Indosariati aceste listari care stau la baza completarii totalurilor in Registrul jurnal. Numerotati si paginile listarilor.

Registrul inventar trebuie completat de catre Dvs. La sfarsitul anului trebuie sa faceti inventarierea patrimoniului. Intocmiti decizie, iar ceea ce inventariati treceti in liste de inventariere.
si cum voi proceda la trecerea in anul urmator(daca trec numai totalurile va fi completat foarte putin in acel registru)voi completa in continuare in acelasi Registru jurnal(asa cred) sau voi incepe unul nou?...am citit undeva ca acest registru este anual si trebuie numerotat, snuruit si parafat de unitate.
Referitor la Reg. inventar am aceeasi nedumerire

Mii de multumiri pentru ajutor
Completati in continuare in anul urmator, in ambele registre. Nu lasati spatii libere intre randuri. V-am scris ca ceea ce listati numerotati deasemenea si arhivati. Totalul din luna il treceti in Registrul jurnal-formularul tipizat.
Paginile se numeroteaza, se snuruiesc,se aplica stampila si se inscrie numarul de file pe care le contine carnetul respectiv.
Dupa ce am listat Registrul aferent unui an am numerotat paginile(20 in total).Pentru urmatorul an numerotarea paginilor o fac tot de la 01,sau merg in continuare...21,22...?? si dupa ce completez lunar in Registru trebuie sa trec si totalul fiecarui an in parte de la 01.01.-31.12...
Pentru Registrul-jurnal listat din program incepeti numaratoarea de la 1 in anul urmator.
In Registrul jurnal unde ati inscris numai totalurile lunare, trebuie sa aveti si rulajele cumulate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jurnal de incasari si plati gyuly_11 gyuly_11 buna ziua, am si eu o intrebare va rog, cum se completeaza in registru jurnal de i. si plati, dupa fiecare luna se trage linie si se calc. totalul? ori se ... (vezi toată discuția)
Listare rjip completat pe calculator Alexandru Arsu Alexandru Arsu Buna ziua, In ceea ce priveste contabilitatea in partida simpla sunt incepator. Pana acum, RJIP din programul meu are 6 randuri pe ianuarie si vreo 15 ... (vezi toată discuția)
Programe contabilitate pfa Ruben Ruben Observ existenta multor programe de contabilitate pentru PFA, dar nu inteleg suportul legislativ pentru functionarea acestora. Poate din punct de vedere legal ... (vezi toată discuția)