avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare chiriasi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare chiriasi

Locuiesc intr-un bloc care apartine unei societati comerciale. Initial, cand societatea era propietatea statului, in bloc erau cazati angajatii, blocul avand statutul de locuinta de serviciu. Intre timp societatea a fost privatizata , locatarii au pierdut pe rand statutul de anhgajat al societatii respective, dar s-au facut contracte de inchiriere care s-au prelungit prin acte aditionale-pentru recalcularea chiriei, anual. Acum cateva zile - pe 01.11 -toti locatarii blocului au fost instiintati verbal de administrator ca vor fi evacuati in termen de 30 de zile de la primirea actelor de instiintare, adica pe 02.12.
Nimeni nu a vrut sa semneze de primirea actelor, astfel ca administratorul a spus ca vor fi trimise prin posta cu raspuns platit. Ca temei de evacuare era trecut un articol din contractul de baza, care stipula ca "la solicitarea propietaruli, in cazul in care acesta are nevoie de spatiu pentru proprii angajati, chiriasi sunt obligati sa paraseasca locuintele in 30 de zile". Este vorba d epeste 30 de familii. In principiu noi nu negam dreptul propietarului de a beneficia de spatiul lui cum crede de cuvinta. Dar consideram ce metoda aleasa este incorecta si ilegala. Din cate stiu se incalca legea locuintei si, daca imi amintesc bine exista si o hotare de guvern care prevede ca nu se pot face evacuari dupa 01.12 pana la 01.03 -cam asa ceva. Ce solutie avem sa impiedicam evacuarea fortata? Mentionez ca relatiile propietarul este total dezinteresat de soarta blocului- nu a facut nici o reparatie la instalatia de apa exterioara cladiri, la centrala termica a blocului, etc. singura lui grija a fost sa incaseze chiria. In momentul de fata contractul propietarului cu firma de salubrizare-strangere gunoi- a expirat si noi depozitam gunoiul pe la pubelele din jur, prin mila propietarilor lor.
Mai am o intrebare. termenul de evacuare de 30 de zile, se scurge nu de la data hotararii propietarului, ci de la data - certificata prin semnatura - primirii de catre chirias a instiintarii, nu?
Ce putem face??
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: bsterea , utilizator 22:52, 3 Noiembrie 2011
toti chiriasii acelui imobil va trebui sa actioneze cu promptitudine, astfel e bine sa se studieze contractul si actele aditionale care au fost facute....
penr a vedea exact despre ce este vorba, e posibil ca la simpla notificare <fie chiar si verbala> partile , in acest caz chiriasii sa aibe in cunostinta. asupra deciziei de a dispune incetarea contractului de inchiriere la decizia proprietarului...
Termenul este de la data instiintarii, adica 12-03 nu se poate evacua. Daca a fost instiintat chiriasul in 11 atunci POATE FI EVACUAT. Administratorul nu poate fi obligat decat la reparatiile care pun in pericol viata si santatea oamenilor. Poate sa repare sau nu instalatiile. E privat. Nu este obligat la nimic doar la cele enumerate mai sus. Cine pune in pericol viata si sanatatea? tencuielile exterioare care pot cadea... O teava de apa pune in pericol in caz de avarie, "viata" peretilor....

=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am stat cu chirie cu contract... mi s-a spart o țeavă la bucătărie ... MitrofanGheorghe MitrofanGheorghe Am stat cu chirie cu contract... Mi s-a spart o țeavă la bucătărie și a fost inundat vecinul de dedesupt.. În urma acesteia am chemat un instalator care ... (vezi toată discuția)
Care sunt reparatiile pe care chiriasul e obligat sa le plateasca? EAgache EAgache Buna ziua, as dori sa aflu care sunt reparatiile pe care chiriasul unui apartament e obligat sa le plateasca, pt ca textul legii nu mi se pare deloc clar. ... (vezi toată discuția)
Contract acces scara, danmarianpopescu danmarianpopescu Doresc deschiderea unui cabinet medical la parterul unui bloc. Am luat aprobarea vecinilor asa cum prevede legea (sus-jos, stanga-dreapta). Cei de la asociatia ... (vezi toată discuția)