avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... avocat din oficiu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

avocat din oficiu

a mai fost postat, stiu, dar va rog nu stergeti. Il pun si aici, pentru ca de fapt aici este locul lui, in primul forum nu era vizualizat de cine trebuia cu adevarat

am o problema pe care cred ca o au toti avocatii "proaspeti". sunt inscris la "oficii", dar nu prea ma inteleg cu avocatul care este responsabil de repartizarea acestor oficii. nu am nici cea mai mica problema cu cei de la parchet si politie. acum, ceea ce vreau sa aflu este daca exista vreo posibilitate sa merg la oficii fara sa mai fie nevoie sa trec sa iau semnatura si delegatii de la acesta. Ma refer la acele spete de la parchet (declaratii, UP...)
va rog mult, am nevoie de ajutor stie cineva vreo posibilitate
Adica problema mea este ca atunci cand se emite adresa de oficiu catre Barou, avocatul care se ocupa de ele le repartizeaza numai catre o anumita persoana (ce coincidenta, este fiul lui). Baietii de la politie si Parchet vor sa mai vin si eu, dar nu stiu ce modalitate sa gasesc sa nu mai fie nevoie de acest "indrumator-asupritor"
poate ar fi bine o sesizare catre consilierul care se ocupa cu SAJ.
daca nu o plangere catre decan
Normal ca trebuie sa vorbiti cu responsabilul de oficii. De unde sa aveti dvs. delegatii? Si pe deasupra nu e normal sa le scrieti dvs. singur pentru ca nu stiti despre ce e vorba. Cand se cere un avocat din oficiu pentru reprezentare/asistare la penitenciar, arest sau politie adresa respectiva se trimite de Barou catre responsabilul cu oficiile, nu catre toti avocatii la nimereala. Va dati seama ca e posibil sa se trezeasca cei de la politie cu mai multi avocati (claie peste gramada :D) si sa mai fie apoi nevoie si de delegatii anulate si altele de genul acesta. Ar fi un haos fara responsabilii acestia.
Incercati sa nu va mai certati cu el si sa-i cereti macar ca in saptamana cand sunteti dvs. desemnat sa va dea tot sau aproape tot ce este din oficiu. S-ar putea sa fie si interese contrare si sa nu puteti sa apareti in acelasi dosar pentru mai multe parti.
Ai inteligenta si mijloacele legale de a sesiza orgoliul si vigilenta consilierilor baroului !
Pana una alta poate mai profesezi si la alte standarde, adica din angajamente de aparator ales, pentru ca este inevitabil ca din oficii nu ai sa faci niciodata cariera avocatiala !
Succes incepatorius !
Toti am trecut prin asta.
Toti am fost incepatori.
Pana-ti formezi clientela...te multumesti si cu oficii(daca le primesti, asta e!)
Nu mai folosi expresii gen "Baietii de la politie si Parchet vor sa mai vin si eu" ca poate exact de-asta nu-ti da oficii acolo ca ii cunosti bine si nu esti impartial... avocatii n-au nici o treaba cu ce vor cei de la politie si parchet (ei vor un avocat... oricare... nu unul anume!)

Alte discuții în legătură

Pot sa raspund la o citatie de la politie prin posta ca n-a raspuns inca baroul ca sa-mi angajez avocat? eusaisapte eusaisapte Pot sa raspund la o citatie de la politie prin posta, ca n-a raspuns inca baroul ca sa-mi angajez avocat si ca am solicitat amanarea pana cand raspunde ... (vezi toată discuția)
Oficii monik monik buna ziua! as dori sa stiu care e treaba cu oficiile acestea..cum se inscrie un avocat pt oficii, care sunt criteriile de selectie, ce se intampla de fapt cu ... (vezi toată discuția)
Refuz desemnare avocat de catre decan tobescu tobescu Buna ziua, as avea o întrebare multumesc pentru raspunsurile Dvs. O prietena de a mea a obtinut \"asistenta juridica gratuita si totala\" de la judecatorie ... (vezi toată discuția)