avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificarea abuziva a salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificarea abuziva a salariului

Contractul de munca este incheiat abuziv, fara a se evidentia salariul normal pe care il primesc ca plata, luna-de-luna, ci in acesta este trecut un salariu mult mai mic. Implicit obligatiile sunt stabilite si virate in raport cu salariul din contractul de munca. Intre timp am iesit la pensie. Se poate modifica carnetul de munca cu salariul real si pe care l-am primit?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 16:44, 29 Septembrie 2008
Este problema numarul 1 in Romania " munca la gri", adica un angajat cu salariu mai mic declarat primind o suma mai mare , diferenta fiind in fapt nedeclarata.
Pentru a fi rectificat salariul trebuie sa dati in judecata angajatorul pentru ca nu a trecut in CIM salariul real.
Va fi dificil sa demonstrati ca aveti dreptate.
Probabil ca se tine o contabilitate dubla.
Puteti sesiza ITM cu privire la acest lucru, iar daca aveti dovezi solide in acest sens puteti da in judecata societatea. Colegii nostri avocati va pot spune mai multe despre aceasta.
Este trist ca angajatii nu citesc cu atentie contractul de munca la momentul semnarii sau accepta aceasta situatie fara sa se gandeasca pe termen lung.
off topic
Cine spune ca angajatii nu citesc cand semneaza? Ei sunt obligati sa accepte aceasta munca la gri daca vor un loc de munca.
Nu se obosesc angajatorii cu contabilitate dubla ............... folosesc bani care nu sunt in evidenta societatii pentru plata diferentei.
Nu cred ca se poate dovedi plata la negru, daca luam in considerare faptul ca si angajatul la randul lui nu a declarat venitul real la fisc si nu a platit impozitul pe venit .................. se pune intrebarea de ce acum si de ce nu a actionat de la inceput?
adelaida_07 a scris:

off topic
Ei sunt obligati sa accepte aceasta munca la gri daca vor un loc de munca.



Nu cred ca-i obliga nimeni sa accepte.... doar soarta .....
Le convine ca sunt platiti mai mult, se complac in situatie, in loc sa nu accepte acel job cu bani la negru si sa-si caute unul , mai putin platit, dar corect - cu stat de plata.
Cand ajung la pensie e mult prea tarziu........
Asa se intampla in multe ramuri de activitate, unde salariatii sunt platiti la negru cu salarii echivalente cu ale directorilor... constructii, transport... si nu am auzit unul sa spuna ca nu-i convine.
Munca la "negru" sau "gri" este un "sport national" in Romania. Se practica intr-o veselie, toata lumea stie si nu se face nimic. De ce? Ghici, ciuperca.... Cati parlementari si alti demnitari au firme in care se foloseste acest sistem?!

Alte discuții în legătură

Salar minim pe cartea de munca - triplu in realitate ioanaraluka ioanaraluka Buna ziua! Poate cineva sa ma lamureasca in urmatoarea problema? Am o vechime de 5 ani la actualul loc de munca. Inca de cand m-am angajat am pe Cartea de ... (vezi toată discuția)
Refuzarea platii salariilor vedere vedere Buna ziua, Pana de curand am lucrat in carul unei companii sub patronat italian. In ultimele luni firma a cunoscut asprimea crizei economice si situatia a ... (vezi toată discuția)
Probleme la plata salariului negociat din cim. Bogde1 Bogde1 Buna ziua, O firma care declara in actele oficiale ca a platit salariile integrale (flutirasi de salarii, adeverinte emise si stampilate) dar in realitate ... (vezi toată discuția)