avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salar minim pe cartea de munca - triplu in realitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salar minim pe cartea de munca - triplu in realitate

Buna ziua! Poate cineva sa ma lamureasca in urmatoarea problema? Am o vechime de 5 ani la actualul loc de munca. Inca de cand m-am angajat am pe Cartea de Munca salariul minim, insa in realitate, tot timpul am fost platita cu o suma aproximativ de 3 ori mai mare. De-a lungul anilor am urcat chiar si in ierarhie, iar in momentul de fata am atributiile unui post de conducere dar pe Cartea de Munca nu s-a schimbat nimic (sunt incadrata pe aceeasi functie de acum 5 ani si am tot salariul minim, da in continuare, sunt platita in plus sub forma de premiu). Ceea ce ma contrariaza cel mai mult este ca din "fluturasul" de salariu rezulta ca imi sunt retinute "darile" catre stat la salariul real pe care il primesc in fiecare luna. Poate cineva sa ma lumineze daca este legal ceea ce se intampla (toti angajatii din firma sunt in aceeasi situatie) si ce castiga ei prin forma aceasta de plata? De asemenea, am vreo posibilitate sa-i oblig sa-mi treaca salariul real pe Cartea de Munca? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: catalin_just , utilizator 13:57, 6 August 2008
Aceste ,,premii" sunt inregistrate in doc contabile ale societatii sau ...?
Daca sunt inregistrate legal, nu prea vad ce puteti face. Contractul individual de munca v-a oferit posibilitatea sa negociati conditiile raporturilor de munca, inclusiv salariul.
catalin
Contractul individual de munca imi ofera posibilitati teoretice. In realitate negocierea este de genul: "Daca nu-ti convine asa poti sa pleci, vine altul".
"Negocierea dvs. cu anagajtorul nu a fost prea "ortodoxa" dar ati acceptat-o de la semnarea CIM!
Dupa atatia ani v-ati dat seama ca nu e bine!?
Ce mai puteti face acum? Sa incercati o noua negociere a salariului si daca nu ajungeti la intelegere puteti sa plecati din firma.
Nu inteleg cum e cu fluturasul: puteti sa exemplificati printr-o copie a lui?
Aveti dreptate, am semnat acum 5 ani, dar nu s-a pus problema negocierii. Insa in momentul in care au hotarat sa ma promoveze in functie (de 2 ori in ultimul an), nu este normal sa se schimbe ceva si in contractul de munca? Daca muncesc mai mult si sunt platita mai bine nu este normal sa fie acest lucru recunoscut si "pe hartie"? E clar ca in Romania angajatorii pot face orice pentru ca... "daca nu-ti convine, poti sa pleci, nu te tinem cu forta" :(
Situatia actuala va dezavantajeaza, e clar.Incercati sa purtati o discutie cu directorul/patronul firmei dvs. Daca v-a promovat in functie, sigur nu-si doreste sa renunte la un salariat ca dvs, sigur va apreciaza.Daca nu va accepta, va spun eu ca firmele care isi respecta salariatii sunt respectate de salariati.Primesc in masura in care ofera.
Catalin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara liliana_cl liliana_cl as vres sa stiu cum e mai bine sa se termine procesul in care pensia alimentara e vitala pentru un copil, in care tatal vine cu o adeverinta de salar cu minim ... (vezi toată discuția)
Cite salarii compensatorii sunt legale? raissa35 raissa35 Ma interesaza sa stiu cit este maximul de salarii compensatorii care poate legal o firma privata sa o dea unui angajat de care vrea sa scape. (vezi toată discuția)
Modificarea abuziva a salariului MariusAdrian MariusAdrian Contractul de munca este incheiat abuziv, fara a se evidentia salariul normal pe care il primesc ca plata, luna-de-luna, ci in acesta este trecut un salariu ... (vezi toată discuția)