avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna seara.am depus o cerere de chemare in judecata avand subiect iesirea din diviziune.as dori sa stiu in cazul in care sunt dezocupta si depun de la finante dovada ca nu am nici un venit instanta ar putea sa nu imi aprobe procesul si trebuie sa platesc taxa de timbru?cat la suta din valoarea casei se plateste taxa de timbru? multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:11, 5 Noiembrie 2011
luati legatura cu un avocat...
probabil ca doriti sa efectuati un partaj judiciar ....asemenea incercati sa rezolvati problema la notariat (calea amiabila este cea mai buna solutie...un proces poate dura destul de mult....)
Am deja o sentinta definitiva,unde eu cu verisorii mei avem 50% dintr-un imobil si 50% din alt imobil.Acum am deschis proces pt iesirea din indiviziune pt ca verisorii mei nu vor sa rezolvam pe cale amiabila.As dori sa stiu daca sunt fara servici si pot dovedi cu adeverinta de la finanze ca nu pot plati taxa de timbru,instanta ar putea sa-mi respinga adeverinta?,in cazul in care trebuie sa platesc aceasta taxa,cat la % din valoare mosteniri ar trebui sa platesc?
Daca nu aveti venituri formulati cerere de ajutor public judiciar in sensul scutirii de plata taxei de timbru. Aveti nevoie de acea adeverinta de la finante privind veniturile, declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca in ultimele 12 luni anterioare formularii cererii nu ati mai beneficiat de ajutor public. Daca veniturile sunt sub 500 lei pe membru de familie se acorda scutirea de plata taxei, daca sunt intre 500 si 800 se acorda o reducere de 50%din valoarea taxei.Pentru mai multe amanunte aveti OUG 51/2008.
In cazul in care aceasta cerere nu este aprobata de instanta, taxa de timbru reprezinta 3% din valoarea bunurilor.
adriana olteanu a scris:

declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca in ultimele 12 luni anterioare formularii cererii nu ati mai beneficiat de ajutor public.

Eronat. Poate sa fi beneficiat in ultimele 12 luni, dar nu mai mult de cuantumul a 12 salarii minime brute pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire sibiiileana sibiiileana buna seara.am o sentinta definitiva de succesiune dupa bunici .sa decis 50% pentru celi 2 mostenitori din ambele imobile.nu sa ajuns la o intelegere amiabila ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru partaj - expertiza auto, mobiliara si imobiliara Cristian M Cristian M Buna ziua, va dog sa ma lamuriti daca am inteles bine...Intr-un proces de partaj reclamantul acerut 75 % din ,,masa partajabila'' platind o taxa de timbru la ... (vezi toată discuția)