avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... servitute pe teren neintabulat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

servitute pe teren neintabulat

Daca X are locul infundat, singura posibilitate fiind sa solicite constituirea unui drept de servitute pe terenul vecinului, iar terenul este fara cadastru facut si neintabulat, ce poate face X? Poate solicita in instanta obligarea paratului la intabulare? Se poate adresa oficiului de cadastru si publicitate imobiliara?sau poate face actiune pt constituirea unui dr de servitute chiar daca terenul nu are cadastru si nu este intabulat dr de proprietate?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 13:10, 6 Noiembrie 2011
Pentru acordarea dreptului de servitute nu este necesar ca terenul saaiba cadastru si sa fie intabulat in cartea funciara. In cadrul procesului se va face o expertiza topografica, prin care se va stabili pe unde va trece drumul de acces.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate p0pescu grigore p0pescu grigore In anul 1976 un proprietar X avea o casa cu teren in suprafata totala de 640 mp. Proprietarul X vinde in anul 1976 parintilor mei jumatate din casa partea de ... (vezi toată discuția)
Teren proxx3025 proxx3025 Buna ziua am si eu o intrebare! Am un teren intravilan pe care vreau sa vand insa problema este ca vecinul care are pamant langa terenul meu nu da acces la ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute irbo irbo buna, va rog mult dati-mi si mie un sfat. am cumparat teren+constructie intabulate + cota parte din drum de servitute neintabulat. initial a fost un teren ... (vezi toată discuția)