avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

va rog. sotul meu a parasit domociliul meu. avem 2 copii sub 7 ani.el ar vrea sa aiba autoritate sa ii ia cand vrea.el vrea sa divorteze sa fie liber. nu ar avea motive impotriva mea doar ca sunt casnica .dar sunt inregistrata la o firma ca incep pe 13 oct.2008.daca da divort aRE SANSE SA IA VREO TUTELA? NU DORESC SA IL DAU IN PARASIRE DE DOMICILIU
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:41, 26 Septembrie 2008
Daca doreste sa promoveze actiune de divort trebuie sa dovedeasca si culpa dv in destramarea relatiilor de casatorie caci altfel actiunea urmeaza a fi respinsa. Cu ocazia divortului instanta va aprecia si asupra incredintarii copiilor spre crestere si educare in functie de conditiile materiale si morale ale fostilor soti. Dat fiind virtsa si interesul minorilor, dv. aveti cele mai multe sanse de a va fi incredintati cu ocazia divortului.
Instanta judecatoreasca decide incredintarea copiilor minori in functie de interesului copiilor. Se tine seama de anumiti factori, cum ar fi: posibilitatile materiale ale parintilor; posibilitatile de dezvoltare fizica, morala si intelectuala pe care copiii le pot gasi la unul dintre parinti; legaturile de afectiune stabilite intre copil si familie etc.
Pentru a decide cu privire la incredintarea copiilor minori, instanta de judecata este obligata sa asculte pe parinti, autoritatea tutelara si pe copiii care au implinit varsta de 10 ani. Cu toate acestea, poate fi ascultat si copilul care nu a implinit varsta de 10 ani, daca autoritatea competenta apreciaza ca audierea lui este necesara pentru solutionarea cauzei. Opiniile copilului ascultat vor fi luate in considerare si li se va acorda importanta cuvenita, in raport cu varsta si cu gradul de maturitate a copilului.


Copiii vor fi audiaţi şi în funcţie de cât insistă avocatul... Că instantele nu prea vor a se lega la cap cu ascultări de copii mici...
E neaparată nevoie să dovediţi că aveţi cu ce-i creşte pe copii.
Părăsirea de domiciliu nu mai există...
Vă trimite bani pentru copii? Dacă nu, faceţi repede o ordonanta preşedinţială, nu pierdeţi timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor costy29 ajaccio costy29 ajaccio Am 30 ani sunt tatal unui baiat de 6 ani si momentan sunt in proces de divort cu sotia care are rezidenta in Italia luptandu-ma pentru custodia minorului .Prin ... (vezi toată discuția)
Divort adinaraducu adinaraducu Buna ziua. Am si eu in familie pe cineva care a intentat divort si este deja la al treilea termen- pe 23 sept a fost al doilea termen, iar pe 7 oct este al ... (vezi toată discuția)
Divort nadire nadire am 23 de ani si de 3 ani sunt casatorita cu un cetetean albanez.ne-am casatorit in italia si am facut doar cununia civila.avem un copil de 1 an jumate.el e ... (vezi toată discuția)