avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cine trebuie sa repare defectiunea?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cine trebuie sa repare defectiunea?

Locuiesc intr-un bloc cu patru etaje, la etajul trei. In urma cu o saptamana, vecinul de la etajul doi mi-a reclamat ca i se prelinge pe perete, apa in bucatarie si in sufragerie;am verificat la instalatia din apartament, la apometre, dar nu am nici un fel de pierderi;am mers si la vecina de la etajul patru, nici acolo nu sunt pierderi din instalatie, dar in momentul cand foloseste apa de la bucatarie ii curge apa vecinei de la etajul doi;eu pot folosi apa, fara probleme, nu afectez cu nimic lociunta vecinei de la etajul doi; in acest caz noi, cei implicati in acest incident credem ca teava de la canalizare, din ghena ce trece prin bucatarie s-a deteriorat undeva la etajul trei, dar mai sus de scurgerea noastra ; in acest caz va rog sa-mi spuneti ce putem face noi, cei prin bucataria carora trece aceasta teava de canalizare? evident va trebui sa reparam, dar cum? acest lucru implica sa spargem ghena, care este placata cu faianta de jos pana sus, cine ne va plati deranjul, mizeria, dar si reparatul?
Mentionez ca nu avem Asociatie de locatari, avem apartamentul asigurat, dar oare acest lucru, ne ajuta cu ceva?
cel de la etajul patru, inunda pe cel de la etajul doi, dar defectiunea este la noi , la etajul trei....
va rog daca puteti sa faceti putina lumina in aceasta situatie;
va multumesc, si astept un raspuns, un sfat de la dumneavoastra,
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:29, 8 Noiembrie 2011
Achita persoana in apartamentul careia este defectiunea cea de la 4.Daca este intre etajele 3-4 se imparte.Oricum trebuie facut sondaj sa vada unde este defectiunea exact ca altfel se sparge tot blocul
neclar pentru mine "Mentionez ca nu avem Asociatie de locatari,"
trebuie sa aveti poate nu de proprietari, dar asociatie trebuie sa existe, altfel cum calculati cotele de plata a intretinerii
daca avaria este la o conducta apartinand de partea comuna, asociatia trebuie sa aiba un fond de reparatii din care poate suporta cheltuielile legate de reparatie
daca nu, cheltuilelile pentru repararea defectiuni trebuie sa le suporte cei care din cauza carora se produce inudatia.
Trebuie sa chemati un instalator autorizat care dupa ce va verifica instalatia va poate spune la cine este defectiunea. Daca este de la dv atunci va puteti folosi de polita dv de asigurare.Daca defectiunea este de la cel de la 4 atunci acesta va suporta cheltuielile de reparatie. Daca insa defectiunea este la partile comune atunci vor suporta toti locatarii de pe scara cheltuiala reparatiei.
Nu avem Asociatie; fiecare apartament din bloc are centrala proprie, cu contract individual de gaze, apa, gunoi;fiecare plateste ce consuma, numai ca partea cu instalatia comuna(cum ar fi conducta de canalizare), in caz de defectiune(cum s-a intamplat acum), nu stiu cum se va rezolva
Daca defectiunea este la conducta comuna (colectoare a canalizarii) costul reparatiei se suporta de toti locatarii apartamentelor care sunt racordati la respectiva conducta (care face parte din partea comuna)

Alte discuții în legătură

Probleme cu apa la capatul de coloana EduardG EduardG Buna ziua, Recent am cumparat un apartament in zona Dr Taberei – Bucuresti, et 3/3, bloc vechi, fara subsol sau demisol. Odata ce m-am apucat de ... (vezi toată discuția)
Conducta apa - fisurata mariamarin mariamarin Intrun apartament de la etajul 2 peretele de la bucatarie si camera mare se uda cand locatarii de la etajele superioare folosec apa. Am trimis doi instalatori ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat procedural Milady09 Milady09 Buna seara! Situatie: unui locatar i se sparge teava de apa intre etajul lui si cel de dedesupt. Apa calda si rece este oprita de la robinetii centrali, pentru ... (vezi toată discuția)