avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despagubire dupa neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despagubire dupa neplata pensiei alimentare

Buna seara. Am 18 ani, parintii mei au divortat in urma cu aproximativ 10 ani, iar eu am ramas in custodia mamei mele, cu care am plecat din apartamentul in care locuiam, acesta fiind pe numele ambilor parinti. Tata fusese obligat de catre instanta sa plateasca lunar pensie alimentara, insa nu a platit deloc in decursul acestui timp. Intrebarea este, daca intentez proces impotriva lui, pe motivul neplatii pensiei alimentare si privarea dreptului de a locui in apartamentul, care repet, este pe numele amandurora, ii pot cere apartamentul ca despagubire? Adica sa il treaca pe numele meu. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 21:30, 6 Noiembrie 2011
Elena2212 a scris:

Buna seara! Nu faptul ca nu am avut nevoie a fost motivul pentru care nu am solicitat pensia alimentara, ci pt ca nu aveam varsta necesara initierii unei astfel de actiuni. Si daca refuza sa imi plateasca si pe ultimii 3 ani? Atunci ce o sa se intample?

Deoarece pana la varsta majoratului mama a fost reprezentantul tau legal si custode, ea trebuia sa initieze oricand in numele tau aceasta actiune de recuperare a sumei restante.
Nu tu esti de vina pentru nepasare, ci custodele (mama).
Pentru recuperarea sumelor cumulate pe ultimii trei ani, veti lua legatura cu un executor judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara sas mon sas mon pt deschiderea unui proces pt executare silita a fostului sot pt neplata pensiei,este recomandat sa ,ma adresez direct in instanta(judecatorie)sau unui ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor neagoemarianina neagoemarianina ma numesc Nina si mentionez ca in 2005 am divortat in urma divortului minorul mi-a fost incredintat spre crestere. relatia cu fostul sot a continuat iar in ... (vezi toată discuția)
Partaj,adevarat sau nu? LilRux LilRux In primul rand vreau sa va spun ca am 17 ani. Parintii mei au divortat,iar de curand am primit citatia pt partaj,la solicitarea tatalui meu(daca se poate numi ... (vezi toată discuția)