avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere contraventionala

Se poate trimite plangerea prin posta catre registratura instantei?
Cel mai recent răspuns: adrian _p , utilizator 17:01, 7 Noiembrie 2011
bineinteles, trimiteti cu confirmare de primire ca sa aveti dovada ca s-a primit ....
va multumesc pentru raspuns. pentru aprecierea termenului in care a fost depusa, se va lua in considerare data expedierii sau data sosirii la registratura?
Plingerea trebuie sa fie facuta in termen de 15 zile de la primirea procesului verbal si se depune personal impreuna cu copia acestuia la judecatoria in raza caruia isi desfasoara activitatea organul emitent. Dupa care obtineti un certificat de grefa al dosarului, pe care o depuneti personal in copie la registratura organului emitent cu semnatura de primire.
Nu riscati sa o depuneti cu posta aceasta poate intirzia ......
adrian _p a scris:

va multumesc pentru raspuns. pentru aprecierea termenului in care a fost depusa, se va lua in considerare data expedierii sau data sosirii la registratura?


Data expedierii (stampila cu data postei) trebuie sa fie in termenul de 15 zile de la data comunicarii procesului verbal de contraventie. (Art.104 C.Pr.Civ. "Actele de procedura trimise prin posta instantelor judecatoresti se socotesc indeplinite in termen daca au fost predate recomandat la oficiul postal inainte de implinirea lui").
va multumesc pentru raspunsul bine argumentat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul termenelor calin_andrei calin_andrei Din interpretarea art. 101-104 C.p.c. am anumite dubii in intelegerea curgerii termenelor, respectiv zilele libere in care curg si data postei la documentele ... (vezi toată discuția)
Recurs cipdum cipdum am primit o hotarare judecatoreasca cu termen de recurs in 15 zile, dar pe usa judecatoriei apare un anunt prin care suntem informati ca e vacanta ... (vezi toată discuția)
Termen plangere contraventionala Fluturas28 Fluturas28 Bună ziua! In data de 30.01.2012 am fost amendată, procesul-verbal fiindu-mi înmânat pe loc. Am formulat plângere contravenţională, pe care am depus-o ... (vezi toată discuția)