svetik a scris:
In art. 24 al Ordonanței Guvernului nr. 2/2001 din 12 iulie 2001 privind regimul juridic al contravenţiilor nu se certifică masurile de asigurare ce se aplică, dar se indică că ,, persoana împuternicita să aplice sancţiunea dispune şi confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenţii. În toate situaţiile agentul constatator va descrie în procesul-verbal bunurile supuse confiscării şi va lua în privinţa lor măsurile de conservare sau de valorificare prevăzute de lege, făcând menţiunile corespunzătoare în procesul-verbal”...... care sint ele.....oare nu sint niste masuri de asigurare
Masurile de conservare sau valorificare inseamna:
Conservare: Depozitarea in depozitele politiei, ANAF, etc
Valorificare: Scoaterea la licitatie publica.
Apropo, mi-a aparut o astfel de intrebare:
la noi in dependenta de gradul de ebritate se califica fapta comisa ----contraventie sau infractiune, adica daca e grad minim de la 0,3 pina la 0,8 g/l si respectiv grad avansat peste 0,8 g/l, insa conform celor spuse de pe forum la voi inteleg ca e aceeasi situatia, daca e mai mult de 0,8 atunci pedeapsa se aplica conform Codului Penal.
In literatura am gasit informatie ca la voi in genere nu se admite alcool in singele soferilor, adica daca se determina alcool in singe atunci primiti un dosar penal (nu se califica ca contraventie)....in dependenta de concentratia de alcool difera pedeapsa penala aplicata ...sau eu am gresit ceva..........mersi anticipat
Nu. Daca se gaseste o concentratie intre 0.00 - 0.80 alcool pur in sange este contraventie, daca se gaseste peste 0.80 este infractiune. Refuzul conducatorului auto sa i se preleveze probele biologice la IML este infractiune.
Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o îmbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.
(6) Persoana care conduce un autovehicul sau tramvai, testata cu un mijloc tehnic certificat ca având o concentratie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, este obligata sa se supuna recoltarii probelor biologice sau testarii cu un mijloc tehnic omologat si verificat metrologic.