avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... scoala profesionala=studii medii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

scoala profesionala=studii medii?

Buna ziua,
Este considerata efectuarea a zece clase plus scoala profesionala ca fiind studii medii? Dar absolvirea a XII clase fara diploma de bacalaureat? Exista undeva o lege unde se face aceasta delimitare? Am vazut in Lg 1/2011:
ART. 24
(1) Învãţãmântul general obligatoriu este format din învãţãmântul primar şi învãţãmântul secundar inferior.

se poate considera prin "eliminare" ca daca studiile generale sunt pana la nivelul secundar inferior, atunci studii medii inseamna tot ce este de aici incolo? Adica
art 23 lit c) ii) (ii) "învãţãmântul secundar superior sau liceal, care cuprinde clasele de liceu X-XII/XIII..."

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:08, 3 Mai 2022
Mulțumesc frumos de raspuns.mie mi.au zis ca îmi da mâine o adeverinta. De studii.nu știu ce sa fac
Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca se poate ,unde ma incadrez ca si studii daca am 8 clase in Romania si Diploma Level 3 Business Administration in Anglia.As dori sa stiu ce inseamna.Am liceul sau profesionala? Chiar nu sant lamurita ,va rog sa ma ajutati cu aceasta informatie.Va multumesc foarte mult.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru un raspuns concludent adresati-va fie Ministerului Educatiei , fie C.N.R.E.D. - Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor
[ link extern ]

Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Cornel Vasile a scris:

Pentru un raspuns concludent adresati-va fie Ministerului Educatiei , fie C.N.R.E.D. - Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor
[ link extern ]

Buna ziua! Va rog sa mi spuneti si mie daca un baiat care a terminat 11 clase in Moldova (in conditiile in care acolo se fac 9 ani scoala, 3 liceu), la liceul profesional nr. 2, si vrea sa termine liceul in Romania la seral, in ce clasa intra? A 11-a sau a 12-pea, multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Buna ziua! o persoana cu diploma de absolvire a 12 clase dar ... taran radu taran radu Buna ziua! O persoana cu diploma de absolvire a 12 clase dar fara bacalaureat, pentru incadrarea la un loc de munca se considera cu studii Medii sau ... (vezi toată discuția)
Studii medii Vrxi Vrxi Dacă am 1o clase puls 2ani de scoala profesională ,se considera studii medii? (vezi toată discuția)
Buna ziua, se poate angaja o persoana ca "facturist", daca nu ... USPAl USPAl Buna ziua, Se poate angaja o persoana ca \"facturist\", daca nu are studiile liceale finalizate? Are o adeverinta eliberata, de la liceul unde urmeaza ... (vezi toată discuția)