avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... tevi sub teren
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

tevi sub teren

buna ziua. am cumparat un teren sub care se afla niste (2 sau 3) tevi de apa de 200mm, functionale. sunt asa pozitionate incat e imposibil sa construiesc ceva. ele sunt proprietatea consiliului judetean sau a primariei, sau a furnizorului de apa local (pot lamuri in instanta). ce pot face pentru a urgenta mutarea lor, pe cheltuiala unora din acesti trei, dar si inte timp sa incasez o chirie lunara pt ca nu-mi pot folosi terenul? ce lege ma ajuta?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 12:49, 8 Noiembrie 2011
tevile sunt de aprox 40 ani. pe atunci terenul nu era proprietatea cuiva
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2011
iulian12345, utilizator
Este foarte probabil ca tevile despre care vorbiti sa faca parte din ceea ce legea denumeste "sistem de utilitati publice", a carui functionare este reglementata de Legea nr. 51/2006, a serviciilor comunitare de utilitati publice. Continutul acestei legi nu este tocmai generos in stabilirea modului de reglementare a raporturilor dintre prestatorul serviciului public si proprietarii pe ale caror terenuri se afla conducte de apa.
Daca am aplica rationamentul dedus din prevederile art. 4 din aceasta lege, coroborate cu cele din Legea 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, Anexa 1, II, pct. 3, aceste conducte apartin domeniului public judetean si, in consecinta, se supun regimului juridic instituit de prevederile art. 11 din Legea 213/1998.
Pentru ca tematica este complexa si nu poate fi dezvoltata in cadrul acestui topic, va invit sa studiati legile la care am facut referire si sa incepeti niste demersuri adresandu-va, mai intai, operatorului (furnizorului local de apa) care are in administrare conductele, apoi Consiliului judetean si, poate, chiar ANRSC, care este autoritatea de reglementare in domeniu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesionare teren ndbihor ndbihor As dori sa aflu ce conditii trebuie indeplinite si care este procesul prin care as putea concesiona teren de la primarie... Va multumesc anticipat! Cu ... (vezi toată discuția)
Bunurile proprietate publica manu1949 manu1949 Având in vedere prevederile art.17 din Legea nr. 213/1998, privind proprietatea publica si regimul juridic al acestuia, abrogat prin Legea 71/2011, si Legea ... (vezi toată discuția)
Conducte publice pe teren proprietate privata damae damae situatie se prezinta in felul urmator:am cumparat un teren care e traversat de 2 tevi pe lungime si nu pot construi deoarece cheltuieleile pentru deviat tevile ... (vezi toată discuția)