avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare cim perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare cim perioada determinata

va rog frumos, in cazul unui cim pe per determinata,cand acesta inceteaza (si angajatorul nu vrea prelungirea) angajatul va primi decizia de incetare cu obligatia de a o semna? sau o poate contesta? mai precis, se poate "scapa" simplu si usor de angajat in data in care ii inceteaza cim-ul?
multumesc
Cel mai recent răspuns: hdana , utilizator 09:51, 23 Decembrie 2011
Daca cim este pe perioada determinata , acesta inceteaza la data expirarii termenului prevazut in cim .Da, vi se imnaneaza decizia de incetare a cim -lui , pentru care trebuie sa semnati ,ca sa luati la cunostiinta, eventual puteti sa o contestati ,daca aveti argumente solide .SUCCES:)
silvia99 a scris:

va rog frumos, in cazul unui cim pe per determinata,cand acesta inceteaza (si angajatorul nu vrea prelungirea) angajatul va primi decizia de incetare cu obligatia de a o semna? sau o poate contesta? mai precis, se poate "scapa" simplu si usor de angajat in data in care ii inceteaza cim-ul?
multumesc


Angajatorul nu este obligat sa va prelungeasca durata c.i.m. ... acesta va inceta de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat ...

Constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.
dar poate inceta inainte de data expiararii duratei pt care a fost incheiat prin acordul partilor?
Inainte de data expirarii permenului pentru care a fost incheiat, un CIM pe perioada determinata poate inceta ca orice alt CIM, sub toate formele posibile si prevazute in Codul muncii (inclusiv prin acordul partilor).
va multumesc,insa am o nelamurire cu privire la incetarea cim perioada determinata,daca in cim scrie de la 22.11.11 pana la 22.12.2011 in revisal data incetarii trebuie sa fie 22.11.2011 sau 23.11.2011.eu pana acum am operat in revisal versiunile anterioare cu prima zi nelucrata si pt ca de la aceasta data se acorda si somajul

Alte discuții în legătură

Incetare contract durata determinata in revisal Elssa Elssa Am incheiat un contract pe durata determinata Data inceput 20.06.2011 Data sfarsit 19.12.2011 Data incetare contract este 19.12.2011 sau 20.12.2011? In ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pe perioada determinata apetra apetra un contract incheiat pentru intervalul 12.4 - 11.7. cu ce data se desface contractul - 11.7 ultima zi sau cu 12.7? (vezi toată discuția)
Incetare cim pe perioada determinata mariamarineci mariamarineci Buna ziua, Unei angajate ii expira contractul de munca pe perioada determinata pe data de 14.12.2015 si angajatorul nu i-l mai prelungeste. Incetarea in ... (vezi toată discuția)