avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna totala -ma pot indrepta impotriva celui vinovat ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna totala -ma pot indrepta impotriva celui vinovat de producerea accidentului?

Buna ziua!

Am urmatoarea problema: o masina , parcata pe carosabil, a fost lovita in plin de un alt autoturism care venea cu viteza foarte mare din sens opus. Soferul a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens si a rasturnat masina in sant. In urma constatarii asiguratorului s-a stabilit a fi dauna totala. Auto avariat a fost achizitionat in sistem leasing pe firma si, in urma evaluarii celor de la asigurare, ar urma sa primim o suma de aprox. 2000 euro + epava. Mentionez ca am hotarat sa deschidem dosar de dauna pe CASCO, autoturismul celui vinovat de producerea evenimentului fiind inmatriculat in Bulgaria si neavand RCA. Intrebarea mea este: mai pot solicita de la vinovat sa imi plateasca o suma de bani pana la valoarea de piata a masinii si in ce baza? II pot solicita si alte daune?
In urma discutiilor cu acesta, tot insista ca era vinovat si soferul care a parcat masina neregulamentar ( adica pe carosabil) si ameninta cu judecata. Din cate stiu, soferul autoturismului avariat era, cel mult pasibil de o amenda pentru parcare neregulamentara, insa politia, la data accidentului nu a procedat in acest sens.
Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 18:17, 8 Noiembrie 2011
da bineinteles pe raspundere civila delictuala
Daca aveti CASCO la masina dv este bine sa solutionati problema pe CASCO si apoi este problema asiguratorului dv sa-sirecupereze banii de la vinovati. Nu va mai intereseaza pe dv. Ramaneti si cu bani si cu epava pe care o puteti valorifica. Aveti grija insa ca la negocierea cu asiguratorul dv CASCO sa se respecte clauzele contractuale incheiate cu asiguratorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor: probleme casco omniasig! portasai portasai Am masina in leasing, RCA la OMNIASIG, CASCO la OMNIASIG. Problema sta in felul urmator: in data de 4 Octombrie, am avut un accident, eu ieseam dintr-o ... (vezi toată discuția)
Accident rutier bicudaniel bicudaniel In seara de 25/02/2011 ma deplasam pe o strada din bacau si la o usoara curba cu linie continua am vazut un tir parcat cu fata catre mine,am vrut s-a depasesc ... (vezi toată discuția)
Dosar dauna - culpa comuna kalash kalash Buna Ziua, In data de 12.01.2015 masina proprietate personala era parcata in fata portii imobilului in care domiciliez de asemenea proprietate ... (vezi toată discuția)