avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... creditor reprezentant garant ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

creditor reprezentant garant ipotecar

Lcuiesc in apart. fiicei mele care este ipotecat, eu fiind creditoarea, iar ea garantul ipotecar.
Fiica mea este casatorita, iar apart. l-a fost dobandit inainte de casatorie dupa care am facut creditul. In prezent, ea si sotul ei au o alta locuinta care este bun comun.
Tinand cont de fluctuatiile de pe piata bancara, am hotarat sa cesionam creanta(am gasit cumparator).
Fiind plecata, se poate incheia un act prin care sa ma ocup de tranzactie si s-o reprezint? Cu acordul bancii, binenteles.

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:55, 8 Noiembrie 2011
Fiica trebuie sa va trimita o procura speciala in care sa se mentioneze expres cu ce anume va imputerniceste . Procura se face la consulatul Romaiei (ambasada) din acea tara . Daca o face la un notar strain va trebui supralegalizata in acea tara si tradusa apoi din nou legalizata .
Daca dvs ati imprumutat bani de la banca, sunteti debitor, nu creditor si astfel, nefiind creditor.. nu aveti ce creanta sa cedati.
Daca vreti sa vindeti casa care e sub ipoteca la banca, trebuie sa obtineti acordul bancii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

inchidere cont dupa ce am platit datoria bancii corina51 corina51 Buna ziua. Va supun atentia in urmatorul caz: ginerele meu m-a mandatat prin procura notariala sa-l reprezint in orice situaitie, notarul specificand , dupa o ... (vezi toată discuția)
Imputernicire persoana plecata din tara AndrasM AndrasM Buna, As dori sa stiu ce fel de acte sunt necesare sau care este procedura pentru a primi o imputernicire. Dorim sa vindem o casa si cumparatorul vrea sa o ... (vezi toată discuția)
Imputernicire notariala pentru succesiune pacific28 pacific28 Unul din parinti a decedat si unul din mosternitorii legali a renuntat la cetatenia romana si e cetatean al altei tari. Mostenitorii ramasi in Romania au ... (vezi toată discuția)