avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MASURI REPARATORII
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MASURI REPARATORII

Prin hotarire definitiva primaria comunei X este obligata la plata sumei "J" reprezentind masuri reparatorii pentru un imobil. Hotarirea este investita cu formula executorie.
In Romania exista doar sentinte pentru unii care nu se respecta de Guvern.Cum recuperez suma?
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 20:46, 18 Noiembrie 2011
mergeti la executorul judecatoresc din zona dumneavoastra
Va recomand sa faceti o somatie scrisa, comunicata cu confirmare de primire, la care atasati o copie a Hotararii respective, catre comuna respectiva prin primar si solicitati sa se conformeze conform prevederilor si consecintelor hotararii respective si in functie de raspuns vedeti ce cale urmeaza: daca spun ca nu au bani, sunt obligati sa va puna la dispozitie, extrasele de cont si fdaca nimic nu merge apelati la un executor judecatoresc "neutru". Bafta!
Am inteles ca despagubirile reprezentind masuri reparatorii ,se platesc dintr-un fond special guvernamental.
ce obiect a avut dosarul in care ati obtinut hotararea la care faceti referire ?
nu cumva e vorba de un imobil nationalizat (cu notificare conform L 10/2001)? ...deoarece in acesta situatie masurile reparatorii le puteti obtine numai de la ANRP (acel fond guvernamental cum l-ati nummit dvs).
O moara nationalizata in 1948 ,in stare buna.Dosarul a fost trimis de Primaria Tifesti la Prefectura Vrancea, mai departe nu mai stim nimic.
Care este termenul limita de plata a despagubirii?
Am vazut in presa oameni care asteapta de 10 ani plata.

Alte discuții în legătură

Legea 290/despagubiri anrp tathiana tathiana Detin o hotarare emisa de Prefectura Galati de acordare a despagubirilor pt refugiatii den Basarabia(tatal meu decedat).Am depus documentatia aferenta catre ... (vezi toată discuția)
Aplicarea legii 10-2001 IRINA ANGELA IRINA ANGELA In anul 2001 am depus la Prefectura Judetului Vrancea notificarea nr. 526/30.07.2001 , in calitate de mostenitoare a parintilor mei, solocitand despagubirile ... (vezi toată discuția)
Problema cu anrp si cu instanta de judecata Hamarsold1944 Hamarsold1944 In anul 2009 tatal si unchiul meu au dat primaria in judecata ca sa li se dea despagubiri pe o casa nationalizata de comunisti, desi au avut toate actele ... (vezi toată discuția)