avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie concediu maternal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie concediu maternal

Buna seara,

Eu am lucrat la o firma timp de 2 ani, perioada determinata, 2 ore/zi.
Contractul s-a incheiat pe 5 noiembrie 2011.
Incepand cu 1 decembrie 2011 vreau sa intru in concediu prenatal. (cel de 126 de zile)
Dat fiind faptul ca acest contract s-a incheiat pe 5 noiembrie 2011 mai pot beneficia de indemnizatie concedu prenatal? Stiu ca se lua in calcul ultimel 6 luni...

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: IonelaRD , utilizator 11:28, 10 Noiembrie 2011
In ce conditii a incetat c.i.m.? .... Cuantumul brut lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilita conform art. 10 din OUG nr.158/2005 din care se retine doar contributia de asigurari sociale (CAS).

Baza de calcul a indemnizatiei de maternitate se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.
CIM s-a incheiat deoarece a fost semnat pe perioada determinata si nu a mai fost innoit.

De accea intreb: daca baza de calcul a indemnizatiei de maternitate se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni, iar eu intru in concediu pe 1 dec si contractul este incheiat cu 5 noiembrie cum se calculeaza acele ultimele 6 luni? Practic eu am aprox 1 luna (din 5 noiembrie pana in 1 dec) in care nu mai lucrez avand contractul incheiat.

Sper sa fi fost destul de clara in explicatii.

Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si postnatal atalinna atalinna Va rog o lamurire legata de concediul prenatal si postnatal.Acestea se platesc de catre angajator?Cum se remunereaza aceaste perioade? (vezi toată discuția)
Calcul concediu prenatal Gratzy77 Gratzy77 Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza concediu prenatal, venitul meu lunar in ultimele 6 luni fiind de 2800lei brut pentru 5 luni, iar o luna fiind de 1200 ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si postnatal ionascu2011 ionascu2011 - cum se plateste de catre o autoritate publica un concediu medical (prenatal si post natal ) tinand cont ca persoana respectiva a lucrat 9 luni cu contract pe ... (vezi toată discuția)