avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ce am de pierdut daca contest in instanta un proces ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ce am de pierdut daca contest in instanta un proces verbal?

daca contest in instanta un proces verbal iar rezultatul este in defavoarea mea, am ceva de pierdut??? adica am inteles ca trebuie sa pletesc cheltuieli de judecata sau chestii de genu?? va rog a-mi raspunde deoarece este prima oara cand ma aflu in situatia aceasta si nu stiu ce sa fac! va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 10:47, 7 Octombrie 2008
Mari cheltuieli:(( !
10-20 de lei, probabil.
...in principiu nu pierdeti nimic, poate doar ceva timp pe la instanta
fiind un proces cu o institutie a statului nu sunt ocazionate chelt de jud din partea acestuia, deci nu veti fi obligat nici la plata chelt de judecata
Succes!
Daca procesul verbal de contraventie este corect intocmit si corespunde intru totul realitatii si nu sant motive de contestatie decat acela de a "trage de timp" privind plata amenzii si a va pierde din timpul dvs. in acelasi masura aveti avantajul de a va obsnui cu sala de judecata.
Contestatiile impotriva proceselor verbale de contraventie sant scutite de taxa de timbru si nu santeti obligat la cheltuieli de judecata.
BA,eu am platit taxa de timbru desigur nu este mare 1 ron.
Ati platit taxa de timbru 1 ron pentru ca ati luat certificat de grefa.

Alte discuții în legătură

Pierdere proces de contestatie a contraventiei - cheltuieli de judecata? costels87 costels87 Buna ziua. Daca am depus o contestatie la procesul verbal de contraventie, se ajunge in instanta si pierd, voi fi obligat si la plata cheltuielilor de ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat yonut78 yonut78 buna seara.am o intrebare rog care poate sa ma ajute.mia suspendat permisu pentru ca nu am acordat prioritate le 2 pietoni. dar mentionez ca cei 2 pietoni au ... (vezi toată discuția)