avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general nelamurire contabila
Discuție deschisă în Contabilitate în general

nelamurire contabila

buna ziua

as dorii un ajutor din partea uni contabil care cunoaste legislatia in vigoare in urmatoarea problema.

detin o firma care efectueaza profit . din discutiile cu contabila care imi intocmeste si imi tine evidenta contabila am inteles ca acest profit la sfarsitul anului trebuie trecut toata suma la dividente si dupa achitarea impozitului pentru dividente sa scot aceasta suma din firma. problema mea este ca eu nu doresc sa scot acest profit din firma , urmand ca anul viitor sa fac niste achizitii de mijloace fixe . intrebarea este : se poate pastra acest profit in anul urmator ? , deoarece aceasta contabila imi spune ca acest lucru nu este posibil.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ovidiu7676 , utilizator 13:45, 12 Noiembrie 2011
Va recomand sa schimbati contabila, daca asa v-a sfatuit.
Nu sunteti obligat sa repartizati profitul si sa luati dividende, il puteti reinvesti.
Scutirea de impozit a profitului reinvestit a fost valabila pana la sfarsitul anului 2010, conform capitolului II din Titlul II al Codului Fiscal.
Happyend a scris:

Va recomand sa schimbati contabila, daca asa v-a sfatuit.
Nu sunteti obligat sa repartizati profitul si sa luati dividende, il puteti reinvesti.


de ce s-o schimbe?!... poate e o contabila inteligenta si subtila ...
prin asta ("nu se poate altfel, scoateti dividendele!!!") transmite ca nu sunt vremuri pt investitii...;)
@Gabrielle
Nelamurirea userului era in legatura cu obligatia de a scoate profitul din firma ca dividende, nu cu achitarea impozitului.
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2011
Happyend, utilizator
ce nu inteleg eu este ca acel impozit pe profit il platesc , asta nu e o problema , dupa care trebuie sa platesc impozilt pe dividente , imi i-au profitul , dupa care eu trebuie pentru a putea sa investesc sa vin cu bani de acasa . nu inteleg rostul platii impozitului pe dividente .

Alte discuții în legătură

Impozit de dividente balint balint Buna ziua! Va rog sa ma ajute cineva, cine pricepe! Am urmatoarea problema: in 2008 am avut un profit relativ mare pe firma ( sunt asociat unic). La ... (vezi toată discuția)
Dividende. care e cota de impozit pe dividende? anx anx :((#-o:-/ situatia: srl cu doi asociati 25% respectiv 75% obiect activ caen 7414: consultanta...... paltitoare de impozit pe profit, achitat in trim III ... (vezi toată discuția)
Dividende lylyan lylyan Buna ziua O societate are profit la 2011 - 200000 - cat poate sa consituie dividende din aceasta suma? Multumesc (vezi toată discuția)