avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... distanta min. ce trebuie respectata intre constructii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

distanta min. ce trebuie respectata intre constructii

in ce text de lege apare distanta min. impusa a se respecta de catre constructor in cazul a doua blocuri de 7 si 10 nivele ?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 21:44, 29 Septembrie 2008
Există norme cu privire la gradul de însorire. Nu mai ţin minte dacă sunt norme locale sau sunt stabilite prin ordin al unui ministru.

Mai există normele impuse prin planurile de urmanism.

Cred că ar fi mult mai util pentru dumneavoastră să vă adresaţi serviciului de urbanism de pe lîngă primărie.

Liviu S.Bordaş
In codul civil, art 612 este impusa ca distanta minima 19 decimetri daca exista ferestre amplasate spre terenul vecinului – cred ca se refera in special la case...

Ordinul nr. 536 din 23 iunie 1997 (M.Sanatatii) pentru aprobarea Normelor de igiena si a recomandarilor privind mediul de viata al populatiei (M.O. nr. 140 din 3 iulie 1997) : amplasarea cladirilor cu destinatie locuinta (ceva de genul acesta) – scuze, dar nu stiu exact daca aici sunt mentionate aceste distante: de 11,5 m la 13 m.

Lege nr. 50/1991 (republicata) privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii (Monitorul Oficial, Partea I, nr. 933 din 13 octombrie 2004) - Distanta minima fata de vecin este de 0.9 m daca nu aveti ferestre in acea zona si 1.9 m daca exita ferestre.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta dintre anexele vecinului si gardul meu manditagheorghe manditagheorghe vecinul meu are anexele la o distanta deun metru fata de gardul meu.deasemenea are trei ferestre care dau la mine in curte .are voie cu ferestre spre ... (vezi toată discuția)
Distanta dintre gardul meu si casa vecinului picu_mihai picu_mihai buna ziua!Ma numesc mihai si sunt din oras pantelimon....actualul proprietar care a luat ternul de langa mine si_a facut casa pe toata suprafata terenului(cea ... (vezi toată discuția)
Drepturile propietarului mondocdaniel mondocdaniel Ma numesc Mondoc Danie,l sunt din Campulung Muscel Arges.vecinul meu de langa casa vrea sa ma dea in judecata sa astup geamul ce da spre propietatea lui , ... (vezi toată discuția)