avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Refinantare - modul de operare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Refinantare - modul de operare

Existenta unei clauze contractuale, de genul :
,, Imprumutatul are dreptul de a rambursa anticipat , partial sau total, creditul primit. In acest scop, imprumutatul va informa banca, cel putin cu sapte zile calendaristice in avans, de intentia sa printr-o scrisoare adresata bancii..."
mai este aplicabila in cazul in care banca creditoare raspunde la adresa bancii refinantatoare:
,, Suntem de acord cu rambursarea anticipata a creditului prin creditul luat de la .....si virarea sumei in contul...''
Dupa parerea mea, debitorul nu are nici un drept de dispozitie asupra sumei transferate in contul comunicat de catre banca creditoare, deci implicit nu poate sa ceara rambursarea, intentia de rambursare rezulta clar si neechivoc din semnarea contractului de refinantare.
Rog comentarii sustinute doar pe baza legislatiei, eventual sustinuta de jurisprudenta.
Multumesc mult !

Alte discuții în legătură

Plata anticipata credit prima casa raiffeisein Adrian_R Adrian_R Buna ziua, as dori sa va intreb daca este posibila plata anticipata a creditului Prima casa cu scurtarea perioadei de creditare fara a se plati dobanda ... (vezi toată discuția)
De 1 an nu mai pot tine pasul cu ratele si dodolica dodolica dupa reducere de 25 % nu am mai putut plati ratele si am intrat la biroul de credite. pentru ca am mai putin de 1un an si sub 1000 de euro bancile nu vor sa ... (vezi toată discuția)
Accidental in biroul de credit Vigilante Vigilante Buna ziua, In 2005 am facut in credit la banca Unicredit de vreo 1500 de euro. Am paltit ratele lunar la timp intotdeauna far intarzieri. In 2006, am ... (vezi toată discuția)