avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

permiteti-mi sa fac o intrebare referitoare la o exec.silita asupra unui titlu exec.definitiv si irevocabil,dar care nu s-a pus in aplicare de catre AVAS de bunavoie(asteptau prescriptia cred)In momentul cind a fost executat silit,acesta(avas) s-a agatat de fel de fel de chitibusuri.In cazul meu si a copiilor mei, a solicitat anularea exec. silite,ceeace instanta i-a aprobat fara a lua in considerare ca avas nu a dat doi bani pe hotarirea judecatorilor. (titlul executoriu.Motivul aprobarii anularii a fost ca exec.judec.a luat incuviintarea pentru exec.dela o instanta necompetenta teritorial.Nu este vina noastra ca acesta a incalcat legea pe care presupun ca o cunoaste din moment ce face aceasta meserie. Acum intrebarea mea este:Putem sa-l dam in judecata pe executor pentru cazul ca avas desi dator ar solicita returnarea banilor nosti? Unde sa-l actionam pe executor ,sau chiar pe Avas ca nu a platit la timp banii datorati? Instanta ar fi trbuit sa aprecieze ca creditorii nu au nici o vina pentru gresala executorului. Cel mult putea fe el cel care sa raspunda pentru acesta,in fata legii.Multumesc.:OX-(X-(#-o
Cel mai recent răspuns: monatedys , utilizator 10:11, 12 Noiembrie 2011
de unde a fost luata incuviintarea executarii?
Greseala prin propriul fapt nu se invoca art.108 alin .4. Executorul judecatoresc de care va plangeti nu poate fi actionat in judecata, si, dece? pentru ca Dv. creditorii ati depus TE la biroul sau cu o cerere prin care ati solicitat ex.silita a creantei. El s-a conformat. Greseala va apartine, trebuiea sa va adresati unui BEJ competent teritorial si TE nu se mai prescria..Asa este legea. Ati lasat sa treaca 3 ani de cand s-a nascut dreptul de a cere executarea silita, fara a mai face vreo diligenta de intrerupere a termenului de prescriere a TE.
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2011
Manole Dumitru, utilizator
Culpa principala va apartine pentru motivul ca dvs ati apelat la serviciile unui BEJ necompetent teritorial
Prescriptia dreptului de executare silita a intervenit cand pe parcursul a 3 ani dvs nu ati mai staruit si nu ati mai formulat cerere de mentinere a cererii de executare silta pe rolul activ al BEJ
nu nu ca arfi dumnealui necompetent teritorial ,el are drept de actiune in tot Bucurestiul,dar in loc dinsul sa ceara incuviintarea dela judec,sect.2 unde se afla sediul trezoreriei sect.1,acesta a solicitat incuviintarea dela judec.sect 1. Aici eu gasesc ca ar avea o oarecare vina si cine i-a dat incuviintarea.In situatia aceasta sint o gramada de creditori.M-am incadrat in termenul de a nu se fi prescris. Iar dupa aceea ,adica dupa ce s-a pierdut la fond actiunea, executorul a scos si incuviintarea cea legala. Dar nu stiu daca este valabila. deoarece in actiunea depusa de avas, gresala executorului era certa. Multumesc
instanta competenta este cea de la sediul tertului poprit sau a debitorului executat.
daca s-au poprit conturile AVAS aflate la o banca cu sediul in sector 2 atunci instanta J2 este competenta. cum ar fi Piraeus bank :)
sa faca o adresa de infiintare a popririi catre Piraeus Bank - are sediul in Bd Carol I nr 34-36 sector 2 Bucuresti (nici nu conteaza daca exista sau nu conturi acolo) si viciul este acoperit. nu are importanta cind face poprirea insa datorita faptului ca tertul poprit are sediul in sector 2, J2 devine instanta de executare.

Alte discuții în legătură

Un recurs respins. monatedys monatedys buna ziua. nu stiu ce cale sa urmez in cazul unui recurs respins si in care cauza nu am nici o vina,vina fiind a executorului judecatoresc care nu a luat ... (vezi toată discuția)
acte executare silita anulate monatedys monatedys in urma unei hot. definitive si irevocabile, s-a apelat la executorul jud. care a intocmit actele de executare. insa a solicitat Incuviintarea ptr. exec. ... (vezi toată discuția)
Intoarcere executare silita Sandu_Pavel Sandu_Pavel In urma unei hotariri jud.definitive si irevocab. in care o institutie a statului (avas) a fost obligata a despagubi investitorii fni, iar aceasta instit. nici ... (vezi toată discuția)