avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Intoarcere executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Intoarcere executare silita

In urma unei hotariri jud.definitive si irevocab. in care o institutie a statului (avas) a fost obligata a despagubi investitorii fni, iar aceasta instit. nici nu s-a sinchisit a da atentie acelei hot., fapt ce a dus la executarea silita. Insa de doi ani avas, a purtat prin procese pe cei pagubiti, avind ajutorul instantei de judecata, si care in final a obligat investitorii a returna banii cit si inflatia pentru acestia pina la zi. Instantele de jud. au dat dreptate Avas care initial nu a dat nici o importanta hotaririi judec. Intrebarea mea este ce se mai poate imputa fiicei mele, care a primit banii ce i se cuveneau in urma acele hotariri, insa numai prin executare silita, iar acum i se cere returnarea sumei+ inflatia, anulandu-se executarea, deoarecere executorul nu a obtinut incuviintarea executarii la sediul tertului poprit (sector 2), ci doar la sediul debitorului sect. 1 . Ce i se mai poate intimpla, daca nu mai are nici de ce sa returneze suma executata care de fapt era a ei cistigata dupa ani de procese. Mentionez ca hotarirea prin care a fost obligat AVAS la despagubire, nu este desfiintata ,iar instanta judec. in loc sa dea verdict de indreptare a greselii executorului (de acest fapt s-a legat Avas- incuviintare luata de la o alta judec. decit ceea de care tinea tertul poprit) ii intoarce executarea fiicei mea care nu are nici o vina. Ce mai poate sa i se impute, in situatia expusa mai sus?
Cel mai recent răspuns: avLeon , utilizator 15:20, 5 Octombrie 2013
Potrivit art. 453 alin. (1) din Codul de procedura civila, „Poprirea se infiinteaza la cererea creditorului, de executorul judecatoresc de la domiciliul sau sediul debitorului ori de la domiciliul sau tertul poprit”.
Conjunctia „sau”, inlatura orice dubiu in aceasta privinta, avand in vedere caracterul alternativ pe care legea il atribuie competentei teritoriale si materiale, faptul ca legiuitorul a stabilit competenta alternativa pentru realizarea executarii silite „la domiciliul sau sediul debitorului ori la domiciliul sau sediul tertului poprit”, nefiind doua obligatii ce trebuie indeplinite cumulativ. Din punctul meu de vedere incuviintarea judecatoriei sectorului 1 este perfect valabila, fapt pentru care trebuie anulata intoarcerea executarii silite, ramanand valabila executarea silita.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2013
avLeon, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere executare simona simona  simona simona daca in urma unei hotariri jud.definitive si irvocab. in care o institutie a statului (avas) a fost obligata a despagubi investitorii fni,iar aceasta instit. ... (vezi toată discuția)
Executare silita monatedys monatedys permiteti-mi sa fac o intrebare referitoare la o exec.silita asupra unui titlu exec.definitiv si irevocabil,dar care nu s-a pus in aplicare de catre AVAS ... (vezi toată discuția)
acte executare silita anulate monatedys monatedys in urma unei hot. definitive si irevocabile, s-a apelat la executorul jud. care a intocmit actele de executare. insa a solicitat Incuviintarea ptr. exec. ... (vezi toată discuția)