avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia pt cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia pt cresterea copilului

puteti sa imi spuneti daca s-a votat "legea mamei"? cat este si cat va fi indemnizatia pt cresterea copilului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 22:10, 1 Octombrie 2008
Indemnizatia pentru cresterea copilului este, incepand cu 1 ianuarie 2006, de 800 de lei RON lunar (8 milioane de lei vechi) si se va acorda persoanelor care in ultimele 12 luni anterioare nasterii au realizat venituri supuse impozitului pe venit. Aceste prevederi au fost hotarate de Guvern, prin Ordonanta de urgenta nr.148/2005.
www.avocatnet.ro/content/art...
Din 2007 e 600 de lei... Astia incurajeaza natalitatea de se omoara...
Sa vedeti in Rusia incurajare, le da cateva mii de euro... asta da asistenta sociala.
"Lavinia ªandru, alături de un grup de mămici sau viitoare mămici parlamentar, a iniţiat un proiect de lege care să scoată plafonul privind indemnizaţia de maternitate care acum este la 600 lei. Greu însă.
Bărbaţii din Comisia pentru drepturile omului a Camerei Deputaţilor s-au ţinut tare pe poziţii. “Ne-am simţit umilite, parcă femeia nu e om”, a spus ªandru, explicând că se doreşte menţinerea actualei situaţii de plafonare a tuturor indemnizaţiilor, dar la 1.200 de lei faţă de 600 de lei. "
am auzit ca iar va intra in parlament pt a se vota. stiti ceva de asta?
Fiind an electoral este posibil orice ;)

Proiectul de modificare a OUG nr.148/2005 arata astfel :
Art.1 (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2008, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei (RON) sau optional in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie cami250786 cami250786 salutare, Doresc sa va intreb urmatorul lucru: sotia mea a nascut in septembrie ,iar din 2009 indemnizatia de crestere copil este de 85% din ... (vezi toată discuția)
Cuantum indemnizatie crestere copil perioada 2009-2011 cristina.botezatu cristina.botezatu Buna ziua, As avea nevoie de putin ajutor pt a recalcula cuantumul unei indemnizatii pentru un copil nascut in august 2009 pana in prezent deoarece ... (vezi toată discuția)
Cuantumul indemnizatiei ccc clas clas Ca toate mamicile, sunt afectata de ultimele modificari aduse de Lg 118/2010, prin aplicarea reducerii de 15%. Am intampinat insa o problema in ... (vezi toată discuția)