avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

tatal meu a decedat..in urma lui nu au ramas bunuri, doar datorii catre banci..bancile vor sa ma oblige sa platesc eu datoriile..ce trebuie sa fac ca sa scap de banci fara sa platesc datoriile atata timp cat eu nu am preluat nimic de la tatal meu..ma sfatuiti sa nu fac succesiunea?..sau daca nu avea bunuri nici nu tre sa fac succesiune
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:01, 18 Noiembrie 2011
mergeti la notar si dati declaratie ca renuntati la succesiune
Dvs in calitate de fiu sunteti mostenitor legal,rezervatar si sezinar,dc renuntati expres la succesiuni creditorii pot revoca acceptarea dvs pt ca este in frauda lor si accepta pentru dvs pe calea actiunii oblice.O singura exceptie fac obligatiile intuituu personae care se sting la moartea debitorului,dar nu este cazul aici
Cand a decedat tatal dvs ?
Nu este obligatoriu sa acceptati succesiunea. Mergeti la un notar si dati declaratie de neacceptare, nu renuntare, ca pentru a renunta se presupune ca intai ati acceptat.Nu va poate obliga niciun creditor sa acceptati. Faptul ca sunteti succesibil, nu inseamna ca trebuie sa acceptati.
Asa este nimeni nu va obliga sa acceptati o succesiune,de fapt nimeni nu va poate obliga sa nu ramaneti in pasivitate insa creditorii tatalui dvs va pot actiona in justitie cerand constatarea calitatii dvs de unic mostenitor,creditorii au interes in recuperarea creantelor si odata dobandita aceasta calitate sunteti tinut de toate drepturile si obligatiile dobandite si asumate de autorul dvs,in speta tatal dvs.

Alte discuții în legătură

Paradox teoma teoma Sa zicem ca ramai mostenitor (ca descendent direct ) al cuiva care-ti lasa numai datorii, si nu te intereseaza sa preiei aceasta mostenire. Daca nu refuzi ... (vezi toată discuția)
Renuntare la succesiune cris_sa cris_sa Buna ziua, am o intrebare referitoare la renuntarea la succesiune in urma mamei decedata pe 23 feb 2010. am inteles ca daca in termenul de 6 luni de la ... (vezi toată discuția)
Pot deveni bun de plata pt creditele tatalui, chiar daca nu sunt succesor? katiakatia katiakatia Tatal meu care a decedat, avea 2 credite la banci. Cel de la BRD avea asigurare de viata, celalalt... nu stiu. Cei de la BRD au sunat sa duc un dosar la ... (vezi toată discuția)