buna seara , am nevoie urgenta de un sfat , mama mea a murit in Italia , de ce acte am am nevoie in tara pentru succesiune , am doar cerificatul de deces care mi l-au dat de la primarie si factura de la inmormintare , ce trebuie sa fac ?? Certificatul de deces trebuie legalizat aici sau trebuie sa ma duc cu el acasa asa si il voi traduce si legaliza acasa ?? Am nevoie de un act care sa dovedeasca ca este inmormintata aici sau este suficient certificatul de deces ?? Avea o datorie in banca , o garsoniera ?? nu stiu ce trebuie sa fac si pe care strada sa apuc , eu sint unica fiica , ce trebuie sa fac ?? Va multumesc anticipat !
puteti traduce si legaliza actele si in tara. ulterior mergeti la un notar ca sa va declare mostenitor unic. va v-a sfatui el cum e mai bine sa acceptati mostenirea
parerea mea ar fi sa veniti la un notar care sa va indrume. mai mult ca sigur ca actele vor trebui traduse si apostilate. acceptati mostenirea ,ulterior veti achita ratele bancare. PRIMUL PAS ESTE O CONSULTANTA LA UN NOTAR.
va multumesc din suflet , eu am doar certificatul de deces si factura de la inmormintare , as avea nevoie si de alt act in care sa fie specificat ca este inmormintata aici ??
...primul pas,pt decesul unui cetatean roman in strainatate,e transcrierea cert de deces in romania...adica eliberarea uni cert de deces de catre primaria ultimului domiciliu al mamei...