avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am nevoie de un sfat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am nevoie de un sfat

buna seara , am nevoie urgenta de un sfat , mama mea a murit in Italia , de ce acte am am nevoie in tara pentru succesiune , am doar cerificatul de deces care mi l-au dat de la primarie si factura de la inmormintare , ce trebuie sa fac ?? Certificatul de deces trebuie legalizat aici sau trebuie sa ma duc cu el acasa asa si il voi traduce si legaliza acasa ?? Am nevoie de un act care sa dovedeasca ca este inmormintata aici sau este suficient certificatul de deces ?? Avea o datorie in banca , o garsoniera ?? nu stiu ce trebuie sa fac si pe care strada sa apuc , eu sint unica fiica , ce trebuie sa fac ?? Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 22:11, 11 Noiembrie 2011
puteti traduce si legaliza actele si in tara. ulterior mergeti la un notar ca sa va declare mostenitor unic. va v-a sfatui el cum e mai bine sa acceptati mostenirea
parerea mea ar fi sa veniti la un notar care sa va indrume. mai mult ca sigur ca actele vor trebui traduse si apostilate. acceptati mostenirea ,ulterior veti achita ratele bancare. PRIMUL PAS ESTE O CONSULTANTA LA UN NOTAR.
va multumesc din suflet , eu am doar certificatul de deces si factura de la inmormintare , as avea nevoie si de alt act in care sa fie specificat ca este inmormintata aici ??
va multumesc mult , in cit timp de la decesul mamei mele trebuie sa ma duc acasa ??
...primul pas,pt decesul unui cetatean roman in strainatate,e transcrierea cert de deces in romania...adica eliberarea uni cert de deces de catre primaria ultimului domiciliu al mamei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decedat cu cont în italia. cum poate afla moștenitorul, din românia, banca la care l-a avut? eduard95 eduard95 buna ziua, in urma cu 7 ani mama prietenei mele a decedat intr-un acident provocat in Romnia, la vremea aceea ea lucra in italia si avea deschis un cont ... (vezi toată discuția)
Declaratie de valoare diploma bac kitty_balbec kitty_balbec Salut!Anul acesta m-am anscris la facultate in Italia si mi-au cerut o declaratie de valoare(a diplomei de bacalaureat).Pe 18(peste 2 zile) vin acasa, sunt din ... (vezi toată discuția)
Eliberare certificat deces Sorinelsalagean Sorinelsalagean Care sînt actele care trebuie depuse pentru eliberare certificat deces in germania. Mentionez ca a fost căsătorit nu are certificat căsătorie (pierdut) ... (vezi toată discuția)