avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recurs la reincadrare in urma hj favorabila angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recurs la reincadrare in urma hj favorabila angajat

Pe scurt,am fost concediat disciplinar,formal,fara pv de cercetare ,fara succesiunea corecta a actelor,am castigat reincadrarea si plata salariilor si a celorlalte drepturi(intrucat eram sofer aveam si diurne consistente,pe care le-am mentionat in cererea de reincadrare depusa cu nr. de inreg. pe 30 0ct.)am primit sentinta pe 19 oct.acasa,am asteptat pana pe 30 oct.sa treaca cele 10 zile pt. recurs si m-am prezentat la munca cu cererea si sentinta.Mi s-a spus ca din acel moment sunt reangajat si sa stau la munca de luni pana vineri cate 8 ore pe o bancheta in firma ca nu au masina sa imi dea,desi nu au angajat pe altcineva pe masina pe care lucram.Am insistat sa imi dea o hartie de reincadrare,un raspuns scris la cererea de plata a sal.si nu am primit decat rasp.evazive,ca le voi primi prin posta...In schimb am cerut o adeverinta de asigurat pt.medic pe care am si folosit-o pt.analize.Ciudat ca pe ea scrie ca s-au platit asigurarile pe 26 0ct.cu op la trezorerie la comun pt.toti angajatii...ori eu am fost reangajat teoretic pe 31 oct.Fals?Pe decizia de concediere de acum un an nu am viza itm am observat.Am fost angajat tot acest timp?tertipurile lor de abia incep.Au facut recurs inreg. pe 3 nov pe site,inca nu am primit nimic.Luni 14 nov.expira cele 15 zile de cand am depus cererea.Ma gandeam sa le fac o adresa scrisa in care sa ii amenint cu executarea silita pt.bani,iar daca nu percuteaza marti sa angajez un executor doar pt.bani.Intrebarile mele:1.sa ma mai duc la munca sa bifez prezente sau nu trebuie pana nu am hartia cu reincadrarea de la data x? Recursul lor suspenda prezentarea mea la munca? 2.sa investesc executorul sau sa astept hj investita in executare care iese pe 24 nov.si dupa aceea? 3.Executorul va calcula si diurnele sau doar salariul care era minim? 4.Cam cat ar dura maxim pana vad ceva bani ca am falit? 5.In cazul in care sunt realmente reangajat cum zic ei,pot sa le cer imperativ masina in gestiune in baza hotararii?Doar asa sa-i joc un pic pana ma vor juca ei...6.Termene acordate la recurs? Ca la judecata am avut 9 luni la primul termen...7.Ce mai trebuie sa fac eu ?#-o Va multumesc,va tin la curent.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 21 Martie 2012
multumesc de raspuns ,mai exact unde sa depun plangerea penala ?si cum trebuie sa o formulez?
Plangerea penala o faceti la Parchetul de pe linga Judecatoria unde se afla sediul angajatorului ...

Model
Domnule Prim Procuror,

Subsemnatul .............................., domiciliat in ..........., str. .........., nr. ..., bl. ..., ap. ..., judetul ............, formulez prezenta plangere penala impotriva faptuitorului ........................., domiciliat in ............, str. ............, nr. ..., bl. ..., ap. ..., judetul ..........., pentru savarsirea infractiunii de ................, prevazuta si pedepsita de art. ... C.mun.
Motivele plangerii:

In fapt,
Prin Decizia civila nr ... , definitiva si irevocabila , pronuntata de catre Tribunalul............... s-a dispus ...........

La data de ........ am formulat cerere de punere in executare a hot.jud., mai sus-citate, catre S.C. .... , cu sediul in ......, cerere care a fost inregistrata la aceasta societate sub numarul ..../..........
................................ .

In drept, fapta constituie infractiunea prevazuta si pedepsita de art.261, 262 C.mun..

In dovedirea plangerii, inteleg sa ma folosesc de urmatoarele probe: ..........

Data ................

Semnatura reclamantului

....................

Domnului Prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria .......................
pentru ca executorul sa -i poata exec pt. bani,mi-am depus demisia plus cerere de plata a salariilor din urma ca e clar ca nu mai obtin nimic de la ei( m-au amenintat cu proces civil de daune pt. imaginea firmei)...Acum trebuie sa astept raspunsul lor la demisie sau ii pot executa numai cu nr.de inreg .de pe cerere?Nu sunt convins ca am facut bine cu demisia dar daca eram angajat cum spun ei ma dadeau afara pentru absente.Oricum cred ca le fac si o plangere penala doar pentru bani,nu mai insist cu reintegrarea,ca legea e neclara si mai pierd timp degeaba.Inca nu stiu cand e recursul,dar daca castig ce se va intampla o iau de la capat cu reintegrare si salarii desi mi-am dat demisia?Am vorbit cu destule persoane si fiecare interpreteaza legea cum crede.Eu vreau doar sa scap odata.#-o
intr-un final mi-au acceptat demisia si mi-au dat banii.ce se intampla acum la recurs?o luam de la cap cu reangajarea?
Daca v-ati inteles cu angajatorul atunci se poate renunta la judecarea recursului ... daca nu se solicita renuntarea la judecare , in recurs spuneti instnatei ca ati primit banii si ca v-au acceptat cererea de demisie.

Alte discuții în legătură

Concediere dupa reincadrare moise paula moise paula In iunie 2009 s-a emis de catre soc la care lucram o decizie de retrogradare si apoi concediere. In 6 ianuarie s-a dat o sentinta de reincadrare, in 11 ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca sorinciobanu sorinciobanu am castigat procesul cu intreprinderea unde am lucrat,iar directorul nu respecta hotararea jud.,adica reincadrarea pe postul detinut si plata unei despagubiri ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca bigmario bigmario Buna ziua, sunt intr-o dilema, va rog sa ma ajutati: am castigat un proces litigiu de munca, avand o sentinta definitiva si irevocabila, investita cu titlu ... (vezi toată discuția)