avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Notificare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Notificare executare silita

O cunostinta a facut un credit la [banca] in 2002 si o perioada nu a reusit sa plateasca ratele. Prin 2007 a avut posibilitatea sa plateasca, s-a dus la banca si a intrebat cat a ramas de plata si i s-a raspuns ca nu figureaza la ei cu nici o datorie. Ultima rata ar fi trebuit platita in 2007 in mod normal. Saptamana asta a primit prin intermediul a doi angajati de la [firma recuperari creante], o notificare de executare silita [editat] , departamentul recuperare creante. Se spune in notificare ca nu a respectat contractul semnat cu banca in 2004 si ca singura modalitate prin care poate evita executarea silita este sa revina cu o solutie de plata.
Am verificat numele persoanei la Judecatorie si nu figureaza cu vreo decizie de executare silita.
Puteti da un sfat, va rog?

Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Livica , utilizator 17:42, 12 Noiembrie 2011
Pai [editat] este o firma de recuperari creante,banca a cesionat creanta adica a vandut-o unei firme de recuperari creante,se poate si fara acordul debirtorului,este o simpla notificare ceea ce v au trimis ei,trebuie sa porneasca executarea silita adica executorul va v-a trimite o somatie dar de la biroul executorului judecatoresc,se poate face direct executarea pentru ca aceste contracte de credit bancar sunt titluri executorii si se investesc cu formula executorie.Dar este prescris dreptul de a solicita plata datoriei s-a prescris in 2010,in 3 ani de la ultima plata
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
gi-jane2, moderator
Termenul de prescriptie este de 3 ani. Este foarte posibil ca suma sa fie prescrisa.
Contractele cu banca sunt titluri executorii dar trebuie investite cu formula executorie.
Din momentul in care nu a primit nici o citatie si mai ales ca ai verificat la judecatorie, este modul de operare al celor de la [editat] sa mearga la intimidare (am mai intalnit astfel de cazuri), mai mult decat atat unele dintre IFN-uri platesc executorul judecatoresc sa trimita o astfel de notificare care nu poate fi pusa in practica ( dar sperie prin faptul ca vine din partea unui executor).

Nici nu se pune in discutie la momentul de fata executarea silita, dar ptr a nu se ajunge la o astfel de situatie iti recomand o esalonare a datorie daca datoria nu este prescrisa ( de ex esalonare pe 6 luni ).

Cei care au venit la usa prietenei tale sunt niste agenti de teren fara prea multa experienta juridica ( din contra, prea putina ) sunt invatati doar cum sa intimideze si atat.

Nu te stresa, incearca sa gasesti o solutie cu grija, in primul rand daca nu este prescrisa si daca este at inchei o esalonare de plata.

Bafta :D
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
gi-jane2, moderator
Parerea mea este ca suma este prescrisa. Acolo, pe somatia pe care a primit-o e trecut un nr de telefon. Sfatul pe care l-am dat eu a fost sa sune la acel nr si sa spuna ca stie ca e prescrisa suma si ca va consulta un avocat pt asta. Daca ei stiu ca e prescrisa suma oare o sa-l lase in pace daca aminteste de avocat? Sau sunt prea versati sa se sperie asa usor?
bineinteles ca stiu ca este prescrisa asta nu-i impedica sa investeasca titlul pt a deveni executoriu.Ori face actiune in constarea prescriptiei ori daca incep executarea faceti contestatie la titlu,cum doriti

Alte discuții în legătură

Prescriere rata la banca ardnaxela15 ardnaxela15 Buna seara, As avea si eu o nelamurire: In 2003 am facut o rata pentru niste electrocasnice ( celebra rata doar cu buletinu). A fost facut pe maxim, maxim ... (vezi toată discuția)
Somatie pentru credit din 2007 alina01989 alina01989 Buna ziua. Va rog sa ma jutati cu un sfat. Am nevoie de avocat sau nu? povestea mea: sotul meu a facut un credit la BCR in anul 2007 in val de aprox ... (vezi toată discuția)
recuperare debit de catre societate recuperari creante, prin executare silita LoreB LoreB Buna ziua, as dori sa imi oferiti parerea dumneavoastra intr-o problema de care nu reusesc sa scap. Tatal meu are un abonament o firma de telefonie cu o ... (vezi toată discuția)