avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Somatie pentru credit din 2007
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Somatie pentru credit din 2007

Buna ziua. Va rog sa ma jutati cu un sfat.
Am nevoie de avocat sau nu?

povestea mea:
sotul meu a facut un credit la BCR in anul 2007 in val de aprox 12000lei.
el nu a respectat acest contrat - neachitand nici macar o rata. Pana astazi (2016) nu am primit niciodata nici o somatie sau scrisoare de la BCR; in schimb am primit acum o somatie de la kruk, precum ca contractul de la bcr a fost preluat de ei si ca trebuie sa achitam val. contractului plus suma de aprox 9000lei reprez. dobanda.
din contractul de la bcr reiese ca acestia trebuiau sa anunte cesionarea contratului catre kruk la momentul respectiv - dar acestia nu au facut-o.
(Poate daca o faceau atunci - rezolvam cumva cu banca - dar kruk din cate am inteles apeleaza repede la excutare silita - cu propire pe salarii sau chiar pe propietati)

intrebare din nou: am vreo sansa cu ajutorul vreunui avocat macar sa mai scad valoarea dobanzii, care este acum aproape cat val. creditului?
sau ce sa fac?

mai spuneti-mi va rog care sunt conditiile de prescriere?
daca banca nu mi-a trimis absolut nici o somatie atatia ani... se mai poate prescrie datoria?
daca da, ce trebuie sa fac?


Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2016
alina01989, utilizator
Nu am mentionat ca acel credit nu este ipotecat cu nimic. Este un credit de nevoi personale (cen 3 salarii ) pe cardul de salariu. (firma la care era angajat atunci nu mai exista)

Scrisoarea de la Kruk a sosit cu confirmare, dar pentru ca noi nu eram acasa, s-a gasit o vecina "binevoitoare" care a semnat ea de primire :(

Cu toate astea ne este frica daca pot face propire pe salariu sau pot pune sechestru pe bunurile de pe numele lui cumva.
Buna ziua,

prescriptie de 3 ani, etc.
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2016
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
Faptul că nu ați fost acasă nu înseamnă că nu ați primit.
Puteați sta la țară 5 ani, au fost cazuri, apoi să spuneți că vreți repunerea în termenul de contestație. Ei bine, nu se poate.

Trebuie să vă primiți corespondența, este o obligație nu un drept. Doar în cazuri bine justificate ( de ex spitalizare ), se consideră că puteți fi repus în termen.

Trebuie făcută contestație la titlu și invocată prescripția dreptului la executare.
Hartia pe care am primit-o este doar o notificare - somatie. Nu are titlu judecatoresc.
În acest caz, dacă mai sună, le comunicați că nu aveți nicio datorie, că este împlinită prescripția.

Alte discuții în legătură

recuperare debit de catre societate recuperari creante, prin executare silita LoreB LoreB Buna ziua, as dori sa imi oferiti parerea dumneavoastra intr-o problema de care nu reusesc sa scap. Tatal meu are un abonament o firma de telefonie cu o ... (vezi toată discuția)
Executare silita cesiune doareu199 doareu199 Buna ziua. am avut un contract de credit de nevoi personale incheiat in 2007 la BCR pe care l-am achitat partial pana prin 2012. in 2014 BCR a cesionat ... (vezi toată discuția)
Sechestru pe teren crtmihai98 crtmihai98 Am avut acum câțiva ani un credit pe care nu l-am plătit la timp ,a rămas suma de plată aproximativ 5000 lei ,și acum am vrut să vând terenul și am ... (vezi toată discuția)